• BIST 9524.59
  • Altın 2489.694
  • Dolar 32.4917
  • Euro 34.7623
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

CHP Gümüşhane İl Kongresi Yapıldı

CHP Gümüşhane İl Kongresi Yapıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane 19.olağan il kongresi yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane 19.olağan il kongresi yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede Bedri Ağaç başkan seçildi.

Atatürk Kültür Merkezinde ve zaman zaman gergin geçen kongrede geçtiğimiz aylarda trafik kazasında hayatını kaybeden eski İl Başkanı Erkan Pelit, Sevil Kullukçu ve arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu.

Sebahattin Aytaç başkanlığında oluşturulan divan heyetinin yönettiği kongrede faaliyet ve mali raporların okunarak ibra edilmesinin ardından konuşmak isteyen partililere de söz verildi.

Zaman zaman sataşmaların yaşandığı ve kısa süreli yumrukların konuştuğu kongrede adaylar mevcut başkan Eda Akagün Çubukçu ve Bedri Ağaç ta birer konuşma yaptı.

İl Başkanı Çubukçu, beş aydır CHP Gümüşhane İl Başkanlığını yürüttüğünü belirterek, bu süre içerisinde parti adına önemli görevler yaptıklarını kaydetti. Yaşanan gerginliklere karşı da sağduyu çağrısı yapan Çubukçu, "Hepimiz tek amaç için aynı çatı altında toplanıyoruz. Hepimizin tek isteği partimizin Gümüşhane'de bir yerlere gelmesi. Biz sadece CHP için buradayız. Hepimiz gönülden buradayız ve mücadele veriyoruz. Daha yapıcı eleştiriler yapalım. Hiçkimse birbirini ötekileştirmesin. Bu davaya baş koyduysak hepimiz aynı çatı altında olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Adayı Bedri Ağaç ise kendisini tanıttıktan sonra kongre sürecinde yaşadıklarından bahsetti. "Biz bir aileyiz ve aile içerisinde bu sorunların konuşulması lazım" diyerek adaylık sürecini başlatıp çalışmaya başladığı günden beri hep dışlandıklarını ve engellendiklerini iddia eden Ağaç, "Partide yetkili ve sorumlu olan bazı arkadaşlarımız tarafından sosyal medya aracılığı ile yıpratılmaya çalışıldık. Arkadaşlar il kongresinde aday olmamın engellenmesi için yüksek disiplin kuruluna tedbirli olarak ihraç istemi ile sevk edildiğimi öğrendim. Neyseki duyarlı ve adaletli arkadaşlarım beni uyardılar ve büyük uğraşlarla bu haksızlığı engelleyebildim" dedi.

Konuşmaların yapıldığı sırada salonda bulunan bazı partililer önce laf sataşması, ardından da yaka yakaya yapışarak yumruklarını konuşturdu. Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından doğrudan seçime geçildi.

Saat 17.00'da kadar devam eden oylama sonucunda 54 delegesi bulunan CHP'de 53 kişi oy kullandı. Seçimde 1 Temmuz tarihinde parti genel merkezi tarafından İl Başkanlığına atanan Eda Akagün Çubukçu 23, Bedri Ağaç 30 oy aldı.

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan yeni İl Başkanı Ağaç, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, "CHP birbirine menfaatlerle bağlı olan ve iktidarın tüm nimetlerinden faydalanan bir parti değildir. Ortak amaçlar uğruna birlikte mücadele ettiğimiz yoldaşlarımız için gerektiğinde yol olmak zorundayız. Acımasız, yıkıcı ve vicdansız bir zihniyetle mücadele ederken sırtımızda taşıdığımız sorumlulukların oluşturduğu bilinçle, birbirimizin elini daha sıkı tutmaktan başka çaremiz yok. Vakit kişisel siyaseti, öfkeyi, intikamı ve koltuk hırsını bir yana bırakıp işbirliği içinde birleşerek ve güçlenerek siyaset yapma vaktidir" dedi.

Ağaç'ın yönetim kurulu listesinde Orhan Aras, Önder Baş, Yahya Bayır, Veysel Bıçakçı, Sefa Çıtak, Selvi Demirkıran, Engin Er, Güler Erkan, Erdoğan Gök, Alparslan Ilgaz, Selma Kara, Mustafa Karaaslan, Şaver Keleşoğlu, Nezahat Köse, Habil Palancı, Tekin Saraçoğlu, Ahmet Someren, Metin Selim Tungul, Murat Ürkmez, Ayla Yılmaz, Disiplin kurulunda Mehmet Aytaç, Yaşar Bağbancı, Eşref Günday, Sezai Özener, Cafer Şenel, Cavit Taşkın, Turan Tuğlu, Temel Yazgan, Ahmet Yılmaz yer alırken, üst kurul delegeliğine ise Bedri Ağaç, Ali Osman Araz, Nevzat Canbolat, Nihat Mallı seçildi.

CHP Gümüşhane İl Kongresi Yapıldı

CHP Gümüşhane İl Kongresi Yapıldı

CHP Gümüşhane İl Kongresi Yapıldı

CHP Gümüşhane İl Kongresi Yapıldı

CHP Gümüşhane İl Kongresi Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim