• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

CHP Grup Başkan Vekili Özel: Arınç'ı cesur ve şeffaf olmaya davet ediyorum

CHP Grup Başkan Vekili Özel: Arınç'ı cesur ve şeffaf olmaya davet ediyorum
CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile AKP arasındaki restleşmenin,...

CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile AKP arasındaki restleşmenin, Manisa'da birtakım operasyonlar olarak karşılığını bulduğunu söyledi. Etekteki taşların dökülmesini, bir kirlilik varsa bir an önce ortaya çıkarılıp hesabının sorulmasını isteyen Özel, "Manisa'da birtakım operasyonları tetikleyip sizin üzerinizden gözdağları, sizinle beraber gözdağları verilip daha sonra insanlar çile çekip siz bir köşede oturamazsınız." dedi.

Grup Başkan Vekili Özel, geçen salı günü Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası'nda bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri devam kişileri ziyaret etti. Ziyaretten önce gazetecilere açıklamada bulunan Özel, Arınç ne zaman televizyonlara çıksa, ne zaman televizyonlarda, özellikle kendi partisini rahatsız edecek bir şeyler söylese arkasından bir operasyon geldiğini iddia etti. Birilerinin Cemaat üzerinden Arınç'a, Arınç üzerinden de Cemaat'e mesaj verdiğini öne süren Özel, "Buradan Manisa'nın bir evladı olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nde ana muhalefet partisinin, CHP'nin grup başkan vekili olarak Sayın Bülent Arınç'a bir çağrıda bulunuyorum. 8 Haziran'dan önce çıktınız, Türkiye gündemini meşgul ettiniz, kendi partinizi tedirgin ettiniz. Hepimizi merak içerisinde bıraktınız. Dediniz ki, "8 Haziran günü her şeyi anlatacağım. Özellikle Melih Gökçek'in Ankara'yı parsel parsel nasıl sattığını anlatacağım." dediniz. 8 Haziran'dan sonra ne olduysa oldu, "Yanlış yaptım." dediniz, sustunuz. Ekim ayı içerisinde çıktınız, size uygulanan ambargodan, yandaş kanalların sizi linç etmesinden, eskiden size bağlı olan kamu kurum ve kuruluşlarının ambargo uygulamasından, Anadolu Ajansı'ndan, TRT'den şikayet ettiniz ama daha sonra sustunuz. Şimdi tekrar nasıl bir ihtiyaç duyduysanız, bir açıklamada daha bulundunuz." dedi.

'NE BİLİYORSANIZ SÖYLEYİN, BU ÜLKEYE BOYNUNUZUN BORCU'

Bu açıklamaları önemsediklerini belirten Özgür Özel, "Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, daha bundan yedi sekiz ay önce Başbakan yardımcısı olmuş birisinin açıklamalarını önemsiyoruz ama biz bir yandan da şantaj siyasetinden fevkalade rahatsızız. Sayın Arınç, ne biliyorsanız söyleyin. Bu, bu ülkeye boynunuzun borcudur. Hattâ şu anda görev yapmakta olmadığınız, pasif görevde olduğunuz ama geçmişte önemli görevler üstlendiğiniz ama bazı kirliliklere bulaşmamış olan partililerinize karşı da sorumluluğunuzdur. Partinizde geçmişte ne yaşandıysa, siz ne biliyorsanız bunu kamuoyuyla paylaşmalısınız. Yetmez, bunu savcılarla paylaşmalısınız. Siyasi hayatınızın sonuna geldiğinizi, aktif siyasetten uzak durduğunuzu düşündüğümüz ve öyle ifade ettiğiniz bir dönemde, birtakım imalarda bulunarak kime şantaj yapıyorsunuz? Cumhurbaşkanı'na şantaj yapıyor musunuz, partinizin yöneticilerine, Başbakan'a şantaj yapıyor musunuz? Önce bunu yapıyorsunuz, sonra neden susuyorsunuz? Size ne söylüyorlar, ne veriyorlar da susuyorsunuz? Eğer böyle bir şey yoksa siz bizim bildiğimiz anlamda, bildiklerinizi ortaya koyma konusunda iradenizi gösterebilecek bir siyasetçisiniz. Bunu sizden bekliyoruz. Kamuoyuna açıklayınız, savcılara açıklayınız." diye konuştu.

'ARINÇ'I CESUR VE ŞEFFAF OLMAYA DAVET EDİYORUM'

CHP Grup Başkan Vekili Özel, şöyle devam etti: "Sürekli bunları söyleyip Manisa'da birtakım operasyonları tetikleyip sizin üzerinizden gözdağları, sizinle beraber gözdağları verilip daha sonra insanlar çile çekip siz bir köşede oturamazsınız. Sayın Bülent Arınç'ı, bildiklerini açıklamaya davet ediyoruz. Siyaset kurumunun bunu talep etme hakkı var. Adalet kurumunun bunu talep etmeye hakkı var. Ayrıca kendisinin siyaset yaptığı partide belli çirkinliklere, pisliklere bulaşmamış kişileri de töhmet altında bırakıyor. Kim pis, kim temiz, kim rüşvet yemiş, kim yememiş, kim parsel parsel satmış, kim satmamış, kim rüşvete, ihaleye, ranta aracılık etmiş, kim etmemiş, Bülent Arınç ne biliyorsa söylesin. Bunları söylerse söyler, söylemezse suçu örtmek, suçluyu korumak suçu işler. Kendisi hukukçudur, bunları hepimizden iyi bilir. Kamuoyunun gündemini bu kadar meşgul edip ondan sonra, bu söylediklerinden sonra tekrar sessizliğe gömülürse biz bu yaptıklarına siyasi bir şantaj, sonunda bir şey alıyor ya da bu şantaja karşı daha bir rest karşısında geri adım atıyor, onu biliyor, onu söyleriz. Türkiye'nin canına tak etti. Sayın Arınç'ı cesur olmaya, şeffaf olmaya, kamuoyundaki bu merakı gidermeye davet ediyoruz."

CHP Grup Başkan Vekili Özel: Arınç'ı cesur ve şeffaf olmaya davet ediyorum

CHP Grup Başkan Vekili Özel: Arınç'ı cesur ve şeffaf olmaya davet ediyorum

CHP Grup Başkan Vekili Özel: Arınç'ı cesur ve şeffaf olmaya davet ediyorum

CHP Grup Başkan Vekili Özel: Arınç'ı cesur ve şeffaf olmaya davet ediyorum

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim