• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

CHP grubunda küfür İzmir Buca ekibinin işi

CHP grubunda küfür İzmir Buca ekibinin işi
TBMM'de salı günü yapılan CHP grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında çirkin ifadeler içeren küfürlü sloganlar attıran kişilerin...

TBMM'de salı günü yapılan CHP grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında çirkin ifadeler içeren küfürlü sloganlar attıran kişilerin CHP İzmir Buca teşkilatından bir grup olduğu tespit edildi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında bir grup CHP'li, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye oy veren vatandaşlara küfürlü slogan attırmış ve hakaretlerde bulunmuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi küfürlü tezahüratlar yapılırken herhangi bir müdahalede bulunmamış, hakaretlere seyirci kalmıştı.

Grup toplantısında küfürlü slogan atan ve grup toplantısına katılan diğer CHP'li vatandaşlara da bu sloganları attıran kişilerin, CHP İzmir Buca teşkilatından bir grup olduğu tespit edildi.

Yapılan ilk incelemelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partililere küfürlü slogan attıran kişinin CHP İzmir Buca İlçe Teşkilatı Üyesi Hüseyin G. olduğu saptanırken, Buca Gençlik Kolları Başkanı Haydar G., Gençlik Kollarından Ali Doğacan Ö. ve Gündoğdu G.'nin de diğer CHP'lileri slogan atmaya yönlendirdiği belirtildi.

Küfürlü slogan atan ekibin, CHP grup toplantısından sonra genel merkezde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kabul edilmesi ise dikkat çekti.

KÜFÜR YARGIYA TAŞINDI

Grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partili vatandaşlara yönelik küfürlü sloganlar atan CHP'liler hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın suç duyurusunda şikayet konusu sloganın, TBMM çatısı altında daha önce emsali görülmemiş düzeyde "seviyesiz ve argo" bir slogan olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Bununla birlikte esas talihsizlik başta anamuhalefet partisi lideri olmak üzere hiçbir parti yetkilisinin bu düzeysiz ve seviyesiz slogana müdahale etmemiş olması ve hatta zımnen onaylamış olmasıdır. Esasında anamuhalefet partisi lideri, Sayın Cumhurbaşkanımıza hakareti alışkanlık haline getirmiş olduğundan grup toplantısında partililerin attığı sloganı, bu marazi halin bir devamı olarak değerlendirmek mümkündür."

Görüntülerden tespit edilecek şüphelilerin attığı sloganın, TCK'nın 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunun unsurlarını içerdiği kaydedilen suç duyurusunda, bu suçu işleyen kişinin bir yıldan dört yıla kadar hapisle cezalandırıldığı, suçun alenen işlenmesi halinde ise cezanın altıda biri oranında artırıldığı ifade edildi. Dilekçede, tespit edilecek şüpheliler hakkında atılı suçtan soruşturma yapılarak, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan kamu davası açılması talep edildi.

AK Parti Grup başkanvekilleri Naci Bostancı, İlknur İnceöz, Bülent Turan ve Coşkun Çakır ortak açıklama yaparak, CHP grup toplantısında edilen küfürleri yargıya taşıyacaklarını belirtti. AK Parti Grup başkanvekillerinin "CHP grup toplantısındaki küfür korosu için dava açıyoruz" başlıklı ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Nezaketin bittiği, ahlakın sınırlarının aşıldığı yerde hukukun devreye girmesi ve sadece başvuranlar adına değil toplumun ortak vicdanı adına da gerekenin yapılması olağandır. AK Parti grup yönetimi olarak CHP grup toplantısında atılan küfürlü sloganlar, hakaretler ve bunları durdurmak, susturmak için hiçbir şey yapmayan sorumlular hakkında hukuki girişimleri başlattığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada CHP grup toplantısında edilen küfürlere tepki göstermiş ve şunları kaydetmişti: "Hiç kimsenin Türkiye'de rakip siyasi partilerin mensuplarına küfretmesi, hakaret etmesi, hele hele şu anda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en üst makamında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı akla hayale gelmeyecek, ağza alınmayacak hakaretlere seyirci kalınması ve bu hakaretlerin yapılması asla kabul edilemez. Çok doğal olarak da bu hakaretleri yapanlar ve seyirci kalanlar mahkemelerin önünde bu yaptıklarının hesabını verirler."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim