• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

CHP Genel Sekreteri Sındır’dan ’Laiklik’ Yorumu

CHP Genel Sekreteri Sındır’dan ’Laiklik’ Yorumu
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik hakkındaki sözleri üzerine "Laiklik konusundaki yaklaşımı kabul edilemez....

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik hakkındaki sözleri üzerine "Laiklik konusundaki yaklaşımı kabul edilemez. Laiklik milletimizin harcıdır" dedi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Menemen İlçe örgütü ziyaretinde Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik hakkında yaptığı konuşmayı eleştirdi. Meclis Başkanının, "Türkiye Cumhuriyetinin temelini oluşturan, birliğinin ve huzurunun teminatı olan laiklik konusundaki yaklaşımının kabul edilemeyeceğini" belirten Sındır, şunları söyledi:

"Bizim her şeyden önce ateş çemberi coğrafyada, birliğimizin ve huzurumuzun güvencesi olan laik ve demokratik değerlerin korunması milletimiz için yaşamsal değerdedir. Yargı bağımsızlığı, medya özgürlüğü, düşünce ve açıklama özgürlüğü ile güçlü bir parlamenter sistem ülkemizin aydınlık geleceğinin temel güvencesidir. Laikliğin olmadığı yerde yurttaşlarımız da basında özgür değil. Bu anlamda laiklik milletimizin harcıdır. Geleceğe güvenle yürümesinin güvencesidir. Milletimiz sizin gizli gündeminize hiçbir zaman geçit vermeyecektir. Ne bağımsızlıktan, ne laik Türkiye Cumhuriyetinden, ne de Atatürk devrimlerinden asla vazgeçmeyeceğiz."

"MİSAFİRLİK ZİYARETİNDE DEĞİL KAMUOYU ÖNÜNDE YAPMIŞTIR"

Türkiye'nin bugün geldiği noktanın tüm yurttaşlarımızın içini yaktığını anlatan Sındır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her gün yüreğimizi yakan şehit haberleri gelirken, Kilis'e atılan roket yüzünden vatandaşlarımız hayatlarını kaybederken, istismara uğrayan çocuklarımız toplumun vicdanını yaralarken, Meclis Başkanlığı makamında bulunan bir kişinin böylesi sözleri kabul edilemez. Ayrıca bu konuşmaya ilişkin "şahsi görüşleridir" sözleri de hiçbir anlam ifade etmez. Meclis Başkanı bu konuşmayı herhalde misafirlik ziyaretinde değil kamuoyu önünde yapmıştır. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik hakkındaki sözleri bu yüce makama yakışmamıştır. Ayrıca Sayın Başkan, enerjinizi, gücünüzü her gün biraz daha gölgede bırakılan Meclisimiz için harcasanız. Yasamayı, yürütmenin tahakkümü altından, hükümetin bir kurumu gibi görülmekten çıkarmak için gayret gösterseniz iyi olur."

"YENİ BİR GELECEĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Türkiye'nin yol ayrımına getirilmeye çalışıldığını savunan Sındır, "Bizim toplum olarak, farklı kimliklerin barış ve kardeşlik ilkesine bağlı kalarak yaşamasını amaçlayan, yeni bir geleceğe ihtiyacımız var. Bunu sağlayacak olan da cumhuriyetimizin kurucu değerleridir, Atatürk devrimleridir. Hepimizin bu bilinç ve duyarlılıkla hareket etmesi, yarınımıza sahip çıkmak için çok çalışması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Sekreteri Sındır’dan ’Laiklik’ Yorumu

CHP Genel Sekreteri Sındır’dan ’Laiklik’ Yorumu

CHP Genel Sekreteri Sındır’dan ’Laiklik’ Yorumu

CHP Genel Sekreteri Sındır’dan ’Laiklik’ Yorumu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim