• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

CHP Genel Sekreteri Sındır: Parti devleti düzenine son vereceğiz

CHP Genel Sekreteri Sındır: Parti devleti düzenine son vereceğiz
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, parti devleti düzenine son vereceklerini söyledi.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, parti devleti düzenine son vereceklerini söyledi. Türkiye'nin bugün ihtiyacını duyduğu dördüncü devrimin özgürlükçü demokrasi olduğunu belirterek, "İlk üç devrimin sahibi olan partimiz, dördüncü devrimi de yapacaktır." dedi.

Genel Sekreter Sındır, Selçuk ilçesinde partilileriyle biraraya geldi. Özgürlükçü demokrasinin, diktatörlük hedefini somutlaştırmaya çalışan baskı rejiminin en büyük korkusu olduğunu ifade ederek, "CHP Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, ülkemizi çok partili hayata taşıyan ve Türkiye'ye sosyal demokrasiyi getiren üç büyük devrimi yapan partidir. Bugün ülkemizin ihtiyacını duyduğu dördüncü devrimse özgürlükçü demokrasidir. Türkiye demokrasi tarihine adını altın harflerle yazdıran partimiz, 35. olağan kurultayımızdan çıkan kararlılıkla dördüncü devrimi de yapacak ve özgürlükçü demokrasiyi hayatın her alanında hakim kılacaktır. Biz özgür insan için özgürlükçü demokrasi diyoruz." şeklinde konuştu.

Siyasi iktidarın, düşünenleri ve kendisi gibi düşünmeyenleri suçlu ve hain ilan eden uygulamalarına dur diyeceklerini söyleyen CHP Genel Sekreteri Sındır, "Çoğulculuğu reddeden zihniyete karşı, barış ve kardeşlik ilkesi temelinde bir yaşamı tesis edeceğiz. 35. olağan kurultayımızdan sonra hangi hedefleri ortaya koyduğumuzu, sonuç bildirgemiz net bir şekilde anlatıyor. Sonuç bildirgemizi, CHP üyesi tüm yurttaşlarımız muhakkak okumalı. Sonuç bildirgemizde daha güzel, daha aydınlık, daha çağdaş, daha özgür bir yaşam arzumuzu ortaya koyduk. Bildirgemizle parti devleti düzenine son verip saydam ve hesap verebilir bir hukuk devleti oluşturacağımızı söylüyoruz. Anayasamız'ın, değiştirilmesi tartışmaya dahi açılamaz maddelerine dokundurmayacağımızı ifade ediyoruz. Yargının üzerindeki iktidar vesayetini kaldırıp yargıyı bağımsız kılacağımızı belirtiyoruz. Darbe hukuku ve onu tahkim eden tüm düzenlemeleri kaldıracağımızı, hak ve özgürlüklerde hiçbir ayrım yapmaksızın tüm yurttaşlarımızın haklarını kesin güvence altına alacağımızı net bir dille söylüyoruz." dedi.

'PARLAMENTER DEMOKRASİDEN YANAYIZ'

Sonuç bildirgesinde ele alınan 21 maddenin, Türkiye'nin içinde bulunduğu antidemokratik uygulamalara panzehir olacağını iddia eden Sındır, şöyle konuştu: "Beni halk seçti diyerek kimsenin Anayasa'yı ihlal etmeye hakkı yok. Cumhurbaşkanlığı, anayasal sınırlar içine çekilmeli. Anayasamız'ı daha özgürlükçü bir hale getirmek için taşın altına elimizi koyacağız. Biz parlamenter demokrasiden yanayız. Kuvvetleri tek elde toplamaya dönük girişimleri boşa çıkararak, kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter demokrasiyi güçlü ve etkin kılacağız. Parlamentoyu güçlendirerek, parlamento üzerindeki her türlü vesayete son vereceğiz. CHP, otoriteleşmenin her türlüsüne karşıdır. Ekonomik, toplumsal, siyasal eşitsizliklere karşı dün olduğu gibi bugün de mücadele edeceğiz. Özetle sosyal devlet kurulmalı, zenginliğin adaletli paylaşımı sağlanmalı ve sosyal adalet hakim kılınmalı diyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim