• BIST 8963.51
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

CHP Genel Sekreteri Sındır: Her türlü rejim değişikliğinin karşısındayız

CHP Genel Sekreteri Sındır: Her türlü rejim değişikliğinin karşısındayız
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Her türlü rejim değişikliğinin karşısındayız." dedi.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, "Her türlü rejim değişikliğinin karşısındayız." dedi. Sındır, CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'ın evsahipliğinde partililerle biraraya gelen Genel Sekreter Sındır, parti içi çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunarak, ülke gündemi hakkında değerlendirmeler yaptı. Sındır, "Partililerimiz, kapı kapı dolaşarak yoksulluğun, terörün, gelir dağılımı adaletsizliğinin ve bunlara bağlı sorunların, CHP iktidarında sosyal devlet anlayışıyla biteceğini söylemeli. Başkanlık sistemine karşı olduğumuzu, başkanlık sisteminin diktatörlük olduğunu partililerimiz, tüm yurttaşlarımızla paylaşmalı. AKP'nin yarattığı korku ve can güvenliği endişesini bertaraf ettiğimizde, iktidara daha sağlam adımlarla gideceğiz. Biz doğruları anlattığımız sürece vatandaşlarımızın desteği artarak devam edecektir." şeklinde konuştu.

'REJİM DEĞİŞİKLİĞİNİN KARŞISINDAYIZ'

Yeni anayasa çalışmaları hakkında da bilgi veren CHP Milletvekili Sındır, şunları söyledi: "AKP'nin yeni anayasa çalışmaları adı altında yaptığı tek şey, başkanlık sistemini getirebilmektir. Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunları çözebilmek için başkanlık gerekir, diyorlar. Bu yönde kamuoyunda algı yaratmaya çalışıyorlar. AKP bugün yaptığı propagandayla parlamenter demokrasiyi itibarsızlaştırmaya çalışılıyor. Biz Türkiye'de darbelerin getirdiği, yaşamın her alanında özgürlükleri kısıtlayan hukuki düzenlemelerin bir an önce ortadan kaldırılması gerektiğini söylüyoruz. Parlamenter demokrasinin daha demokratik, özgürlükçü bir yapıya kavuşturulması için her zaman çalışmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Parlamenter demokrasiyi etkisizleştirecek, zayıflatacak her türlü rejim değişikliği sürecinin karşısında olur, masaya oturmayız. CHP'nin, anayasa değişikliğinden önce insanların sevgi, barış, kardeşlik içinde yaşayacağı, demokratik ve özgürlükçü bir hukuk düzenini istediğini söyleyeceğiz. Yurttaşlarımıza, parlamenter demokrasiyi etkisizleştirecek, zayıflatacak her türlü rejim değişikliği sürecininse karşısında olduğumuzu anlatacağız."Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim