• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

CHP Genel Sekreteri Sındır: Amacımız darbe hukukunu ortadan kaldırmak

CHP Genel Sekreteri Sındır: Amacımız darbe hukukunu ortadan kaldırmak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı 13 kişilik merkez yönetim kurulu (MYK) listesinde yer alan İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı 13 kişilik merkez yönetim kurulu (MYK) listesinde yer alan İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, genel sekreterlik görevine getirildi. Sındır, yeni görevinin ilk gününde Cihan Haber Ajansı'na konuştu. İktidarın bir amaç değil, araç olduğunu belirterek, "Esas amacımız ülkenin, cumhuriyetin bekasını yeniden tesis etmek, tanımak, sağlamak, demokrasiyi, barışı, özgürlükleri tesis edebilmek, darbe hukukunu ortadan kaldırmak, hukukun üzerindeki, yargının üzerindeki vesayeti ortadan kaldırmak, bunun için mücadele etmek. Bu mücadeledeki başarı, bizim başarımız olacaktır. Bizim hedefimiz de bu. Dilerim örgütümüzle el ele, birlikte yeni bir heyecanla bu amaçlara, hedeflere ulaşırız." dedi.

'AMAÇ GÖREVE GELMEK DEĞİL'

Kurultay sürecini geride bıraktıklarını hatırlatan CHP Genel Sekreteri Sındır, "Kurultayda, örgütümüzden demokratik tercihlerle gelen delegelerimizin tercihiyle parti meclisinde (PM) görev aldık. Genel başkanımız da PM'den, her biri birbirinden değerli PM üyeleri arasından bizlere bu görevleri tevdi etti. Genel sekreterlik görevi gerçekten hem önemli, sorumluluğu, yükü itibariyle çok onurlu bir görev." dedi. Göreve gelmiş olmanın amaç, hedef olmadığını söyleyen Sındır, "Görev esas bundan sonra başlıyor. Geçmiş dönemde bu görevi layıkıyla yapmış olan bütün genel sekreterlerimize ve parti yönetim kadrolarında görev yapmış bütün dostlarımıza, büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Biz onlardan aldığımız bu bayrağı, daha yukarıya taşıma gayreti içindeyiz." dedi.

'KONGRE GERİDE KALDI, ARTIK BİR BÜTÜNÜZ'

Partililere bir mesaj vermek istediğini aktaran Kamil Okyay Sındır, "Tüm örgütümüzün il, ilçe, kadın, gençlik bütün organlarında, kongre süreçlerinde yarışlar olabilir. Kongre süreçlerinde görevlere talip olan arkadaşlar ekipler kurabilir, kümelenmeler olabilir. Bu, demokrasinin doğal bir sonucudur ama kongre biter, artık ekip diye bir şey olmaması gerekir. Herkesin, partinin, örgütün kendisi bir bütündür, bir ekiptir artık. Onun için bütün örgüt üyelerimizin, parti üyelerimizin, erkeğiyle, kadınıyla genciyle, yaşlısıyla hangi görevde olursa olsun herkesin el ele, kol kola birlikte yol yürümesi lazım. Bunun mücadelesini vereceğiz. Parti içi yarış değil, parti içi mücadele değil, biz dışarıya dönük mücadelemize önem vereceğiz." diye konuştu.

'VATANDAŞLARIMIZ KAVGA GÜRÜLTÜ İSTEMİYOR'

Vatandaşların CHP'de kavga gürültü görmek istemediğini ve beklentinin bu yönde olduğunu söyleyen Sındır, "Halk, CHP'de umut arıyor. Halk, CHP'de güven arıyor. O güveni halka vermek ve halkın umudunu beslemek, o umuda adım adım yol almak da bizim görevimiz. Diliyorum bu konuda başarılı olacağız." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim