• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Teröre hep beraber karşı durmak zorundayız

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Teröre hep beraber karşı durmak zorundayız
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da okula yapılan saldırının terörün acımasız yüzü olduğunu belirtti, "Kimliği ne olursa olsun, hep beraber karşı durmak zorundayız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Diyarbakır'da bir okulun bahçesine el yapımı bomba atıldı. Bunlarda vicdan yok. Terörün eğer acımasızlığını görmek istiyorsanız, okulun bahçesine atılan el bombasına bakacaksınız. Hangi ahlak, hangi inanç, hangi amaçla siz bir okulun bahçesine el bombası atıyorsunuz. O nedenle diyoruz ki terörü lanetliyoruz, o nedenle diyoruz ki terör insanlık suçudur. O nedenle diyoruz ki terörün amacı, kimliği, inancı ne olursa olsun, hep beraber karşı durmak zorundayız" dedi.

Kılıçdaroğlu, 35. Olağan Kurultay'ın ardından yeni Parti Meclisi (PM) üyeleriyle ilk toplantısını parti genel merkezinde gerçekleştirdi.

Diyarbakır’da bir okula teröristlerce el yapımı bomba atıldığını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Bunlarda vicdan yok, ahlak yok" değerlendirmesini yaptı. 

"Terörün eğer acımasızlığını görmek istiyorsanız, okulun bahçesine atılan el bombasına bakacaksınız" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Hangi ahlak, hangi inanç, hangi amaçla siz bir okulun bahçesine el bombası atıyorsunuz. O nedenle diyoruz ki terörü lanetliyoruz, o nedenle diyoruz ki terör insanlık suçudur. O nedenle diyoruz ki terörün amacı, kimliği, inancı ne olursa olsun, hep beraber karşı durmak zorundayız. Çocuklardan ne istiyorsunuz siz. Çocuk ya... Okulun bahçesine bomba mı atılır. Hangi amaçla yapıyorsunuz. Terörün özelliği neydi? Kandan beslenmesiydi. Küçücük çocuklara bomba atıyorsunuz, onların kanlarıyla utanmadan besleniyorsunuz. Okulun müdürünü aradım. Bana verdiği cevap, el yapımı bir bomba, içinde cam kırıkları var ve cam kırıklarından çocuklar yara almış. Gerçekten insan aklının almayacağı bir şey. O çocuklardan ne istiyorsunuz? Terörün acımasızlığını görmek istiyorsanız, o çocuklara yapılan saldırıyı görmemiz gerekiyor ve bunu da asla unutmamamız gerekiyor. Bu acıyı da unutmayacağız."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından PM'nin en genç üyelerini yanına davet ederek, toplantıyı sürdürdü. Toplantının sonraki bölümüne basına kapalı devam edildi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim