• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Belediye İş Sendikası Malatya Şubesini Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Belediye İş Sendikası Malatya Şubesini Ziyaret Etti
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Belediye İş Sendikası Malatya Şubesi Başkanı Nuri Solmazgül'ü ziyaret...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Belediye İş Sendikası Malatya Şubesi Başkanı Nuri Solmazgül'ü ziyaret etti.

Belediye İş Sendikası ziyaretinde Veli Ağbaba'ya, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve partililer eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Solmazgül, "Yerel yönetimlerden sonra sendikalardan da sorumlu Genel Başkan yardımcısı olmanız elbette bizi sevindirdi. Mutlaka bazı konularda birbirimize ihtiyaç duyacağız. Özellikle de bu dönemde sendikalar ve işçi sınıfı olarak desteğe çok büyük ihtiyacımız var" diye konuştu.

Demokrasinin olmazsa olmaz koşulunun örgütlenmek olduğunu söyleyen Veli Ağbaba ise "Bunun başında da sendikalar gelmektedir. Maalesef Türkiye'de sendikalaşma oranı gün geçtikçe düşüyor. Bu konuda 1980'li yılların çok çok altındayız. Bu gün baktığımızda taşeronluğun ve kayıt dışı çalışmanın temeli örgütlenememek ve sendikalaşamamaktan gelir. Bunların önüne geçmek için sendikalaşmaya önem vermeliyiz. Ancak Türkiye'de bu durum tam tersi işliyor. Özellikle bu günlerde üzerinde çalışılan bir yasa var ki bu tamamen geçmiş dönemde işçinin, emekçinin kazanılmış hakkının kaybedilmesi anlamına geliyor. Mesela kıdem tazminatı ile ilgili bir çalışma var bu çalışmayı sendikalar kabul etmiyor. Ayrıca özel istihdam bürolarının açılması diye bir konu var ki bu resmen Türkiye'deki iş yaşamının baştan aşağı değiştirilmesini öngörüyor. Amele pazarlarını aratmayan bir durumla karşı karşıya geleceğiz, devletin simsarlık yaptığını göreceğiz. Bu işçilerin idam fermanı olacak. Biz Cumhuriyet Halk partisi olarak işçinin, emekçinin idam fermanını yırtıp atacağımıza söz veriyoruz. Biz her zaman sizlerin mücadelesine destek vereceğiz ve sizlerin yanında olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim