• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın’ın ses kaydına ilişkin, “Sayın Ayaydın görüşünü ifade etmiş olabilir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın ses kaydına ilişkin, "Sayın Ayaydın görüşünü ifade etmiş olabilir. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Değişik aşamalardan geçti. Sayın Sarıgül'ün adaylığı parti meclisinin daha sonraki toplantısında kararlaştırıldı" dedi.

CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında çalışmalarını sürdürürken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bir gazetecinin, "Bugün bazı haber sitelerine konu olan ses kaydında Fethullah Gülen ve cemaat yetkilisi bir ismin arasında geçtiği iddia ediliyor. O görüşmede CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'ın yanlarına giderek, 'İstanbul adaylığında Gürsel Tekin değil, bizim adayımız Sarıgül onun gösterileceği kesin' söylediği iddia ediliyor. Ses kaydının tarihi de 25 Ekim. CHP henüz adayını belirlememişti o tarihte. Bu iddiayı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Koç, "Sayın Ayaydın görüşünü ifade etmiş olabilir. Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Değişik aşamalardan geçti. Sayın Sarıgül'ün adaylığı parti meclisinin daha sonraki toplantısında kararlaştırıldı. Burada sayın Ayaydın'ın düşüncesini belirtmesinden daha doğal bir şey olamaz. Bunu bende değişik toplantılarında farklı yönleriyle dile getirmiştim. Bu 'Alo Fatih' olayıyla bağdaştırılacak bir olay değil. 'Alo Fatih'in temize çıkartacak karşı hamle olarak sunulması komik. Çünkü 'Alo Fatih' bambaşka bir olay. Sayın Sarıgül'ün adaylığı Aralık ayındaki parti meclisinde netleşti. Sayın Ayaydın beklentisini ifade etmiş olabilir" cevabını verdi.

İstanbul Sarıyer'de bir sıkıntının olup olmadığının sorulması üzerine Koç, "Sarıyer'de teslim belgesini almış arkadaşlarımız. Normal saatinde de teslim etmişler. Zannediyorum Demokrat Parti'nin bir sıkıntısı var orda. Diğer partilerin tutanak tutması önemli değil. CHP'yi nerde nasıl engelleyeceklerini düşünüyorlar. Bunlar boş gayretler" diye konuştu. 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim