• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: “Kurultayın ana teması adalet ve cesaret olacak”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:  “Kurultayın ana teması adalet ve cesaret olacak”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bugün MYK'mızda kurultayın temasını kararlaştırdık. Toplumda korkuyu yenecek ve adaletsizliği...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bugün MYK'mızda kurultayın temasını kararlaştırdık. Toplumda korkuyu yenecek ve adaletsizliği giderecek bir temayla gidiyoruz 36. Olağan Kurultayımıza. Kurultayımızın teması adalet ve cesaret kurultayı olacak" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan, MYK'nın gündemini düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı. Tezcan, bu hafta sonu Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da tedavisine devam edilen CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ı ziyaret edeceğini bildirdi. Tezcan, "Türkiye'de hızla hukuk düzenini tesis etme zorunluluğumuz var. Bunu yapmadığımız sürece hiç kimse kendisini güven altında hissedemeyecektir. Türkiye'de hukuk düzenini tesis edebilmenin, darbe düzeninden çıkmanın birinci koşulu da OHAL'in derhal kaldırılmasıdır" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin sınırlarının dibinde Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek şekilde terör yapılanmalarına destek veren bir müttefiklik anlayışı kabul edilemez" diyen Tezcan, "Türkiye'nin müttefikiyiz diyerek kalkıp yanı başımızda terör oluşumlarına verilecek desteğe yüksek sesle hep beraber karşı çıkacağız. Bununla ilgili hiçbir tereddüt yoktur. Ama bunları yaparken diplomasiyi hamasete kurban etmeyeceğiz. Bölgede başından beri tutumuz açıktır. Suriye'nin toprak bütünlüğü önemlidir" açıklamasında bulundu.

"Kurultayımızın teması adalet ve cesaret kurultayı olacak"

Hafta sonu itibariyle il ilçe kongrelerini tamamladıklarını bildiren Tezcan, şunları kaydetti:

"Partimiz yenilendi. Yeni bir dinamizmle, anlayışla 3-4 Şubat tarihlerinde kurultayımızı yapacağız. Kurultayla ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde örgütten sorumlu genel başkan yardımcımız Tekin Bingöl hem kurultay sloganlarımızı hem kurultay görsellerimizi ve kurultay düzenimizi sizlerle paylaşacak. Bugün MYK'mızda kurultayın temasını kararlaştırdık. Türkiye'nin önümüzdeki dönem gündemini tespit eden, gündemine uygun düşen hedeflerini koyan ana kurultay temamızı bugün kararlaştırdık. 2017 yılı Türkiye için önemli bir süreçti. Türkiye önemli referandum geçirdi. Önümüzdeki dönem hem adalet isteğinin hem cesaretli bir çıkışın yılı olacak bu kurultaydan sonra. Bu nedenle toplumda korkuyu yenecek ve adaletsizliği giderecek bir temayla gidiyoruz 36. Olağan Kurultayımıza. Kurultayımızın teması adalet ve cesaret kurultayı olacak."

"En uygun düşecek atasözlerinden birisi, "Körle yatan şaşı kalkar" atasözüdür"

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Tezcan, ittifak tartışmalarıyla ilgili MHP'nin CHP'ye yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, "Hem Semih Yalçın'ın hem MHP'li diğer arkadaşların açıklamalarını ibretle ve dikkatle izliyoruz. Söyleyecek çok söz var ama herhalde buna en uygun düşecek atasözlerinden birisi, "Körle yatan şaşı kalkar" atasözüdür. Onlara söyleyeceğimiz tek şey, şaşı kalkmamaya özen göstersinler" değerlendirmesinde bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilemesiyle ilgili soruya Tezcan, "İl Başkanımız siyasette çok unutulan nezaketin de ne olduğunu o basın toplantısında göstermiş oldu. Tavsiyem nezaketini unutanların da bundan ders çıkarmasıdır" şeklinde konuştu.

Meclis'in önünde kendisini yakan işçiyle ilgili soru üzerine Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun hiçbir şekilde "sarayı yak" ifadesini kullanmadığını vurgulayarak, "Nereden uyduruyorlar bu kadar yalanı. Ama suç duyurusunda bulundukları iyi olmuş. Hiç olmazsa yargılama sürecinde oturup bakarlar kendileri gördükleri halde uyduruyorlar savcıları da bakarlar o söz var mı yok mu görecektir" dedi.

Ümit Kocasakal'ın CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklamasıyla ilgili soru üzerine Tezcan, "CHP üyesi olan herkesin aday adayı olabileceğini belirterek, "Herkes aday adayı olabilir ama hiç kimse aday olurken CHP'nin pozisyonunu ve durduğu hattı kendi keyfine göre tartışmaya açma imkanına yetkisine hakkına sahip değildir. CHP kuruluşundan bu yana misyonu belli bir partidir. Misyonu hem Cumhuriyetin kuruluş değerlerini koruyan hem ulusal bütünlüğümüzü koruyan hem de ulusal kurtuluş savaşının Kuvayi Milliye ruhunu sosyal demokrasinin evrensel ilkeleriyle buluşturan bir siyasi partidir. Partinin kimliği partinin belgelerinde bellidir. Bugünkü partinin yönetim anlayışı da bu kimlikten zerrece sapmayan bir yönetim anlayışıdır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim