• BIST 9561.21
  • Altın 2487.075
  • Dolar 32.5065
  • Euro 34.8082
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan:
Nevşehir'de partisinin il kongresine katılan ve gazetecilerin sorularını da cevaplandıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ülkede bir an önce...

Nevşehir'de partisinin il kongresine katılan ve gazetecilerin sorularını da cevaplandıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ülkede bir an önce toplumsal barışın sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Gazetecilerin soruları üzerine partideki kongre sürecini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan kurultayla birlikte CHP teşkilatlarının yeni bir azim ve heyecanla siyaset yapmayı sürdüreceğini belirtti. Tezcan, "Partimiz 27 Aralık tarihi itibariyle Türkiye genelinde il kongrelerini tamamlayacak. 16-17 Ocak'ta da kurultayımızı yapacağımız. Kurultayımızla beraber yeni bir azim, yeni bir inanç ve mücadele azmiyle yolumuza devam edeceğiz. 2010 yılından beri partimizde önemli bir reform süreci var. Çok önemli bir dönüşüm yaşıyoruz. Ciddi bir parti reformu yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisini Türkiye'deki özgürlüklerin güvencesi sayıyoruz. Sayın Genel Başkanımızla beraber Türkiye'de önemli bir demokrasi atılımını gerçekleştirecek adımları atmak için mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

Doğu ve Güneydoğu illerinde terör olaylarını nasıl değerlendirildiği de sorulan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhuriyet Halk Partisinin terörle mücadele de gereken desteği her zaman vereceğine işaret etti. Türkiye'nin çok ciddi bir çatışmanın içerisinde olduğunun altını çizen Tezcan, "Kuşkusuz teröre karşıyız. Terörün her türlüsüne karşıyız. Türkiye'yi bölmek isteyen her türlü girişimin karşısındayız. Ancak bunu yaparken Türkiye'de hukukun içerisinde kalmak, hukuktan taviz vermemek gibi de bir görevimiz var. Devletin görevi bütün vatandaşları korumaktır, özgürlükleri korumaktır. Birilerinin şunun cevabını vermesi gerekiyor. Güneydoğu'da, Doğu'da o silahları kimler yığdı. Kimlerin gözü önünde bunlar yapıldı. Çözüm sürecinin terör örgütünün tahkimat süreci olduğunu biz başından beri söylemiştik. Bugün güvenlik güçlerinin hendekleri kapatıp terörle mücadele etmesine kimse karşı gelemez ancak, demokrasiler hesap verme sürecidir. Bu silahlar gömülürken bu hükümet neredeydi? Buralar silah cephanesine çevrilirken bu hükümet neredeydi? Günü kurtarmak telaşı içerisindeydiler. Türkiye'nin önümüzdeki süreçte mutlaka toplumsal barışı tesis etmesi gerek. Ne hendeklerle, ne de çatışmayla bu barış tesis edilebilir. Devletle hesaplaşılmaz ancak devlette oradaki insanlarımıza orayı yaşanmaz hale getirmeyecektir. Okulları çalıştıramazsanız, insanları 20 gün evinden çıkamaz hale getirirseniz artık orada devletin varlığı hakkında ciddi endişeler de oluşturmuş olursunuz. Bu terörü ortadan kaldırmak değil, tam aksine terör örgütünün istediği çizgiye gelmek demektir. Çok dikkat etmemiz gerekiyor. Terörle mücadelede biz verilmesi gereken tüm desteği veririz. İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü konusunda da gerekli duyarlılıklar gösterilmelidir. Biz başından beri samimi çözümlerden yana oluruz dedik. Ama iktidar siyasi menfaatler uğruna hareket etti. Sorumluluğun bir yanı terör örgütünde ise bir tarafı da Türkiye'yi bu günlere getiren hükümettir" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim