• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba partililerle bir araya geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba partililerle bir araya geldi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz ve partililer ile birlikte CHP'li Hakan İnce'nin bir otelde düzenlediği...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz ve partililer ile birlikte CHP'li Hakan İnce'nin bir otelde düzenlediği yemekli toplantıya katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "hayır" yazılı kampanya afişlerinin söküldüğünü iddia ederek, Büyükşehir Belediyesini eleştirdi. Referandum sürecine de değinen Kiraz, "Biz baştan beri söylüyoruz, bu sadece CHP'nin meselesi değil. Bazıları ne kadar bizim afişlerimizi indirseler de, ne kadar propaganda malzemelerimizi azaltsalar da bu ülkede cumhuriyete inanan ve demokrasiye inanan ve bu değerleri bu ülkede yaşatmaya kararlı olan geniş bir halk kitlesi var" dedi. Daha sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, referandumun Türkiye için önemine dikkat çekerek, referandumda "hayır" oyu çıkmasını temenni etti. Ağbaba, "Biz kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi terörist ilan etmeden ve verilen karara saygı duyarak bu kampanyayı yürütüyoruz. Biz, bölmeye değil, birleştirmeye çalışıyoruz ama maalesef bu kampanya dönemi birileri tarafından toplumu kamplaştırma ve bölme meselesi olarak kullanılıyor. İnsanlar bölünerek oylar konsülde edilmeye çalışılıyor. Bir taraftan "hayır" oyu verecekler terörist ilan ediliyor, bir taraftan da hiç akla hayale gelmeyecek laflar söyleniyor. "Haçlı cephesi ile hilal cephesi karşı karşıya geliyor" deniliyor. İnsanların hafızası bunu almıyor. "Hayır'ın ne kadar kötü bir şey olduğu söyleniyor, hayır diyenler kınanıyor ama eğer bizim geçmişte "hayır" dediğimiz şeylere AK Parti kulak assaydı bu gün Türkiye farklı bir Türkiye olurdu" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 16 Nisan'da önemli bir tercih yapacağını aktaran Ağbaba, "Türkiye önemli bir yol ayrımında, ben Türkiye'nin demokrasinden ve cumhuriyetten yana tercih yapacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba partililerle bir araya geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba partililerle bir araya geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim