• BIST 9770.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

CHP Genel Başkan adayı Balbay, Sivas il kongresine katıldı

CHP Genel Başkan adayı Balbay, Sivas il kongresine katıldı
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan adayı ve İzmir milletvekili Mustafa Balbay, Sivas İl Başkanlığı Kongresine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan adayı ve İzmir milletvekili Mustafa Balbay, Sivas İl Başkanlığı Kongresine katıldı. Balbay, partililere 2019 seçimlerine şimdiden hazırlanılması çağrısında bulundu.

Belediye Nikâh Salonunda düzenlenen kongrede divan başkanlığını CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz yaptı. Kongrede konuşan Genel Başkan adayı ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Cumhuriyetin 100. yılının kutlanacağı 2023 için 2019 seçimlerinin önemine değinerek, ocak ayında yapılacak kongre sonrası seçimlere şimdiden hazırlanılması gerektiğini ifade etti.

"ÇÖZÜM ÜRETEN BALBAY OLARAK KARŞINIZDAYIM"

"Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisiyken sizin mücadeleniz neyse benim ki de oydu. Çünkü Cumhuriyet Gazetesi'nde çalışmak benim için aynı zamanda bir tercihti" diyen Balbay, aday olmasının nedenlerini anlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Devamında Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı'yı elleriyle toprağa vermiş bir kişi olarak bizde benzer bir saldırıya uğrayabiliriz endişesi içindeydik. Terörist saldırısına uğrayabiliriz derken terörist ilan edilip Silivri'ye konulduk. O sürecin devamında Cumhuriyet Gazetesi'nde vermiş olduğumuz mücadeleyi, deyim yerindeyse Türkiye'nin sorunlarını yazmaya çalışan Mustafa Balbay olarak hapse girmiştim. Ama artık gelinen noktada çözüm üretmek gerekiyordu. Bu anlamda da elimi ve gövdemi taşın altına koyup; Türkiye'nin sorunlarına çözüm üreten bir Mustafa Balbay olarak karşınızdayım."

"SİYASİ RAKİPLERE MALZEME VERMEYELİM"

Cumhuriyetin 2. yüzyılına birlikte yürüme çağrısında bulunan Mustafa Balbay, şu ifadeleri kullandı: "Önümüzdeki dönem bir kongre kurultayımız var. Benim kasım ortasından beri kurduğum 3 cümle var. Kırıp dökmeyeceğiz, işin doğasını zorlamayacağız, ne olursa olsun siyasi rakiplerimize malzeme vermeyeceğiz. Benim derdim Genel Başkanın yenilenmesinden çok ötededir. Her şeyden önce cumhuriyetin 1. yüzyılında biz vardık. İktidarda da muhalefette de Türkiye ile birlikte nefes alıp verdik. Şimdi Cumhuriyetin 2. yüzyılına giriyoruz. Cumhurbaşkanı "100. yıl benimdir kimse çalmasın" diyor, sen mi kurdun ki kimse çalmasın diyorsun. CHP cumhuriyetin 1. yüzyılında her aşamasında vardı şimdi ben, sizlere daha büyük bir yürüyüş öneriyorum. Cumhuriyetin 2. yüzyılında da biz olalım diyorum, böylesine büyük bakalım."

"HODRİ MEYDAN"

AK Parti'ye hodri meydan diyerek CHP'nin kendi dönemiyle ilgili üstünün örtülmesini istediği hiçbir şeyin olmadığını savunan Balbay, "Son 14 yılı yöneten AK Parti "Şunu veya bunu dersek diyelim CHP cevap veremez" diyor. İşte buradan hodri meydan diyorum; arşiv sizde, meclis sizde, devletin bütün kaynakları sizde. Hodri meydan çıkarın önümüze tartışalım. Bizim tarihimizde "kapatalım, üstünü örtelim" diyebileceğimiz hiçbir şey yoktur. İşte bu güçle gelin 2. yüzyıla yürüyelim. Bu çağrım Cumhuriyetin 100. yılındaki son çağrımdır. 2019'da seçimler var, o seçimi kazanan 2023'te doğal olarak 100. yılı kutlayacak. Orada biz olmalı ve o güne şimdiden hazırlanmalıyız" diye konuştu.

"YÜZDE 25 OY YETMEZ"

CHP'nin 1 Kasım'da aldığı yüzde 25'lik oyun küçümsenemeyeceğini ancak yetmediğini savunan İzmir milletvekili Mustafa Balbay, "Yüzde 25 önemli bir oy oranıdır, sakın küçümsemeyin. Ecevit, yüzde 22, Mesut Yılmaz yüzde 24,Necmettin Erbakan yüzde 25 ile Başbakan oldu. Ama karşıda yüzde 49'luk bir toplanma yeri varken yetmez arkadaşlar. Yetmez ama hiçbir şeyi değiştirmeyelim derseniz, bu yetmez ama evet anlamına gelir. Bununda Türkiye'ye neler getirip, götürdüğünü hepimiz biliyoruz" dedi.

ULAŞ KARASU YENİDEN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Tek liste ile gidilen kongrede milletvekili adaylığı için istifa eden eski il Başkanı Ulaş Karasu 169 delegenin oyuyla yeniden il başkanlığına seçildi.

Kongreye Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, eski milletvekilleri Orhan Akbulut, Malik Ecder Özdemir ile Cem Vakfı Başkanı Ali Dağ, ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve parti teşkilatları katıldı.

CHP Genel Başkan adayı Balbay, Sivas il kongresine katıldı

CHP Genel Başkan adayı Balbay, Sivas il kongresine katıldı

CHP Genel Başkan adayı Balbay, Sivas il kongresine katıldı

CHP Genel Başkan adayı Balbay, Sivas il kongresine katıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim