• BIST 9511.06
  • Altın 2493.029
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.8062
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

CHP Gençlik Kollarından Mizansenli Tecavüz Eylemi

CHP Gençlik Kollarından Mizansenli Tecavüz Eylemi
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya İl Gençlik Kolları, geçtiğimiz 24 Ocak günü gece saat 03.00'te İstanbul'un en işlek caddesi Kadıköy Bostancı'da...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya İl Gençlik Kolları, geçtiğimiz 24 Ocak günü gece saat 03.00'te İstanbul'un en işlek caddesi Kadıköy Bostancı'da 19 yaşındaki bir genç kızın tecavüze uğraması olayını protesto etti. CHP Antalya Gençlik Kolları, hazırladıkları mizansenle kadın tecavüzlerine ve ölümlerine tepki gösterdiler.

Gece saat 03.00'de Kazım Özalp Caddesi önünde toplanan 30 kişilik CHP Antalya İl Gençlik Kolları üyesi, 24 Ocak günü Kadıköy'de, 19 yaşındaki E.F.B'nin, evli ve 2 çocuk babası Cengiz A. tarafından bıçakla tehdit edilerek tecavüze uğramasını protesto etti. Attalos Heykeli önüne kadar yürüyen 30 kişilik gençlik kolları üyesi, "Kadına Değil Şiddete Karşı El Kaldırın ve Susma Haykır" konulu basın açıklaması gerçekleştirdi. 30 kişilik gençlik üyesi grup yürüyüşte ellerinde "Olmazsa kadınlar olmaz yarınlar", "Yer zaman durum fark etmez. Kadın özgürdür engellenemez", "Vardiya bitti gece 03.00'te evime dönüyorum" dövizleri taşıdı.

"TÜRKİYE'DE SON 5 YILDA BİN 134 KADIN VE KIZA TECAVÜZ"

CHP Antalya Gençlik Kolları Üyeleri Attalos Heykeli önüne kadar yürüdükten sonra burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Gençlik kolları adına basın açıklamasını yapan Başak Tezcan, kadın faillerinin en yakınındakiler olduğunu söyledi. Tezcan, "Faillerin koca, sevgili, baba, oğul, erkek, kardeş, kısaca kadınların en yakınındaki erkeklerin olduğu Türkiye. Son 5 yılda 303'ü 2015'te olmak üzere bin 134 kadının öldürüldüğü Türkiye.

Burası 2015 yılında 133 kadın ve kız çocuğuna tecavüz edilen, 202 kadının fuhşa zorlandığı, 208 kadını taciz edildiği Türkiye. Üstelik bu tablo yalnızca Türkiye'nin basın organlarına yansıyan yüzü. Faillerin meçhul kılındığı ülkemizde mağdurlarında meçhul olmaya zorlandığı, seslerinin kısıldığı, yok sayıldığı bir noktadayız" dedi.

"TECAVÜZCÜ ŞEYTANA UYDUM DİYE İFADE VERMİŞTİR"

3 gün önce İstanbul'un insan yoğunluğunun en fazla olduğu yerlerinden biri olan Bağdat Caddesi'nde 19 yaşındaki gencecik bir kadının tecavüze uğradığını dile getiren Tezcan, "Burada kardeşimiz sırtına bıçak dayanıp "seni delik deşik ederim" sözleriyle zorla öpülüp ardından bir apartmanın arka bahçesinde tecavüze uğradı. Olayın ardından tecavüze uğrayan kadın ailesiyle birlikte giderek şikayetçi olmuş, tecavüzcüsü ise "şeytana uydum" şeklinde bir ifade vermiştir. Yaşanan olayın ardından sosyal medya üzerinden dönen çirkin saldırılara karşı, tecavüzcüyü meşrulaştıran, tecavüz edilen kadını suçlayan her türlü söyleme karşı sokakların da gecelerin de kadınların olduğunu göstereceğiz. Bugün tüm bu saldırıları, tacizi-tecavüzü meşrulaştıran söylemlerle, kadının yerinin ev olduğunu, sokağa çıktığı takdirde başına ne gelirse sorumlusunun yine kendisinin olduğunu, tecavüze uğruyorsa tahrik ettiğini söyleyen, meşrulaştıranlara inat hiç bir kadın uğradığı tecavüz, taciz ve cinayetlerin sorumlusu olamayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

"MİZANSENLE TECAVÜZE TEPKİ"

Basın açıklamasının ardından 30 kişilik gençlik kolları üyesi hazırladıkları mizansenle kadın tecavüzlerine ve ölümlerine tepki gösterdi. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CHP Gençlik Kollarından Mizansenli Tecavüz Eylemi

CHP Gençlik Kollarından Mizansenli Tecavüz Eylemi

CHP Gençlik Kollarından Mizansenli Tecavüz Eylemi

CHP Gençlik Kollarından Mizansenli Tecavüz Eylemi

CHP Gençlik Kollarından Mizansenli Tecavüz Eylemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim