• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

CHP Eskişehir İl Başkanı istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar, Odunpazarı Belediye Başkan adayı anketten bağımsız olarak gösterildiği gerekçesiyle il başkanlığı görevinden istifa etti.

Parti binasında düzenlediği toplantıyla istifa ettiğini açıklayan Çuhadar, Odunpazarı adayının belirlenme süresinde demokrasinin yara aldığını söyledi.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Parti Genel Merkezi tarafından verilen sözlerin tutulmadığını iddia eden Çuhadar, “29 Ağustos tarihinde CHP Genel Merkezinde, aday belirleme sürecini yönetmek üzere yetkilendirilen MYK üyeleri, Parti Üyesi Gaye Usluer, Milletvekilleri Süheyl Batum, Kazım Kurt ve ben Eskişehir il ve ilçeleri aday belirleme yöntemleri toplantısına katıldık. Bu toplantıda yapılan değerlendirmeler sonunda Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçelerde merkez yoklaması, Odunpazarı ilçesinde kamuoyu araştırması yani anket kararını aldık. Bu karara istinaden genel merkezimiz ilimizle ilgili çalışmaları başarıyla yürütmüş ve sonuçlandırmıştır. Kamuoyu araştırmaları sürerken parti yetkililerimiz ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından bu sonuçlara bağlı kalınacağı sıklıkla vurgulanmıştı. Ortada açık ve net bir sonuç vardır. Bu sonucu parti örgütünü ve halkın iradesini yok saymaya kimsenin hakkı yoktur. Anket sonucuna hiçbir şekilde müdahil olunmayacağını, sonucun aynen kabul edileceği söylemlerine rağmen yok sayılması ve hatta daha ileri gidilerek böyle bir anketin olmadığının dillendirilmesi bile genel merkezin çalışmalarına ve emeğine yapılan saygısızlıktır” dedi.

SERT KONUŞTU

"Yapılan yoklamalarda birinci çıkan adayın seçilmemesi üzerine büyük bir irade yok sayılmıştır" diyen Çuhadar, şöyle devam etti:

“Odunpazarı ilçesi için açıklanan sonuç, sıklıkla vurguladığımız, ’Parti örgütünün desteklediği, hakta karşılığını bulan kişiler adaylarımız olacaktır’ ifadesinin karşılığı değildir. Demokrasi yara almıştır. Bu yara kanamaya devam etmektedir. Ben bir söz vermiştim; ’Yapılan kamuoyu araştırmasında birinci çıkan isim Odunpazarı adayı olarak gösterilmezse istifa edeceğim’ demiştim. Şimdi bu sözümü tutuyorum. CHP Eskişehir İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Bugüne kadar bana destek veren herkese teşekkür ederim.”

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim