• BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

CHP Burhaniye İlçe Başkanı istifa etti

CHP Burhaniye İlçe Başkanı istifa etti
CHP Burhaniye İlçe Başkanı Erman Pazarbaşı, yazılı bir basın açıklaması yaparak partisindeki görevinden istifa etti.

CHP Burhaniye İlçe Başkanı Erman Pazarbaşı, yazılı bir basın açıklaması yaparak partisindeki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

''Geçirdiğimiz yerel seçimlerde bir başarısızlık söz konusu ise ilçe başkanı sıfatıyla tüm ilçe yönetiminin sorumluluğunu üzerime alıyorum.'' ifadesini kullanan Pazarbaşı açıklamasına şöyle devam etti:

'' Her zaman bir üyesi olmaktan onur duyduğum büyük ailem Cumhuriyet Halk Partisi'nin Burhaniye İlçe Başkanlığı görevinden istifa ediyorum.  Bu istifa elbette ki bir makamdan ayrılmaktır.  Partimizin değerleri ve ilkeleri doğrultusunda, ülkemin demokratik, laik, insan haklarına saygılı, sosyal hukuk devleti olması yönünde gücüm ve ömrüm yettiğince parti üyesi olarak çalışma devam edeceğimi de kamuoyuna duyuruyorum.

Çocukları ölürken değil, uyurken susulduğu bir ülke yaratılana değin mücadeleye devam edeceğime söz veriyorum. Burhaniye de bir yerel seçim geçirdik. Bu seçim neticesinde özet olarak, on yıldır partimizde bulunan belediye başkanlığını kaybettik, mecliste ise 13 meclis üyesi ile temsil hakkı kazandık. Seçimlerde başarı tahlili yapılırken bir çok parametre üzerinden değerlendirme yapılması mümkündür.

Koşullara göre başarı kavramının anlamı şüphesiz ki değişebilmektedir. Ancak en nihayetinde geçmiş dönemdeki oy oranımızın altında bir oy oranı elde ettik ve belediye başkanlığını kaybettik. Bu anlamda başarısız olduğumuzu kabul etmemiz gerekmektedir. Partimiz her geçen gün insan kaynakları açısından fakirleşti. Partimizin geleceğini oluşturacak yeni ve genç üye yazımında ve kadro çalışmasında yeterli olamadık. Partililer arasındaki dayanışma ruhunu, samimiyet ve sevgiyi korumak adına çalışmalarımızda yetersiz kaldık.

Parti içi grupçuluk ve hizipçilik önüne geçilemeyen bir virüs gibi her geçen gün partinin çoğalmasına, parti içindeki birlik anlayışına engel oldu. Gurupçuluğun ve hizipçiliğin önünü alamadık. Partinin nitelikli yeni liderler ve yeni kadrolar çıkarmasının önündeki engellerden biri olan parti içinde yer alan domine karakterleri aşamadık. Örgüt bu noktada üçüncü yolu yaratmaktansa olan saflardan birinden olmayı tercih etti.

Parti içi muhalefeti kucaklayabilecek, kendilerini ifade edebilecekleri zeminleri yaratamadık. Hiç şüphesiz bizim kadar parti içi muhalefeti domine edenlerin kişisel siyasi hırsları ve insani egoları da tarafların bir araya gelmesinde engel olduğu da bir gerçektir. Özellikle bu başarısızlığı bir yada birkaç kişiye yüklemek de haksızlık olacaktır. Ortada bir başarısızlık varsa bu başarısızlığı yaratanların da başarısızlığa neden olanlara susanların da sözde partili olup ta başka parti için çalışanlarında, partili olup çalışmayanlarında, aday olmayanların da aday olup çalışmayanların da özetle hepimizin bu işte bir sorumluluğunun kabulü ile işe başlamamız gerekmektedir.''

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim