• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

CHP binasının önüne darağacı kurdular

Eskişehir'de CHP milletvekili Kazım Kurt'un Odunpazarı merkez ilçe belediye başkan adayı olmasına tepki gösteren bir grup partili, il binası önün darağacı kurup altına da üzerinde 'Diren demokrasi' yazılı seçim sandığını koydu.

Milletvekili Kazım Kurt'un belediye başkan adayı olmasına tepkiler sürüyor. Kurt'un Odunpazarı Belediye Başkan adaylığına tepki gösteren bir grup partili, 3 gündür CHP İl binası önünde bekliyor. İlk gün binaya 'Demokrasi adına bu partide eylem var. Diren demokrasi' yazılı pankartı asan grup bu akşam da bina önüne darağacı kurup altına tabure ve onun üzerine de 'Diren demokrasi' yazılı seçim sandığı koydu. Partililer yanlıştan geri dönülene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

CHP'nin Odunpazarı Belediye başkan aday adayları Erman Gölet, Jale Nur Süllü, Ali Ulu ve Ayhan Kavas bu akşam parti binası önünde bekleyenlerini ziyaret etti. Aday adayları beraberinde getirdikleri börekleri CHP il binası önünde varil içerisinde yaktıkları ateşin etrafında toplanarak ısınmaya çalışan partililere verdi.

Avukat Ayhan Kavas, Odunpazarı Belediye Başkanlığı adayı için kendisiyle birlikte 5 kişinin CHP'den aday adayı olduklarını ancak milletvekili kazım Kurt'un aday gösterildiğini belirtti. Bu duruma hem kendilerinin hem de partililerin tepki gösterdiğini söyleyen Kavas, parti binası önünde 3 gündür bekleyenlere teşekkür ederek şöyle konuştu:

"Arkadaşlar sağolsunlar. Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday belirleme sürecince yaşanan olaylara tepki göstermek için, bizim için çok kutsal hem de saygın bir direniş gösteriyor. Biz de onlara destek olmak amacıyla hem yanlarında olalım hem de beraber aynı ateşin etrafında ısınalım istedik. Tüm CHP'lilere teşekkür ediyorum. Benim gösterdiğim tepki CHP'lilere değil Herkes biliyor aday belirleme süresince söylenen bazı sözler vardı genel merkez tarafından, burada da Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından. Ama maalesef sonrasında herhalde ki yanlış yönlendirildi. Burada bütün kamuoyu takip etti. Biz 5 aday adayı asla birbirimizin aleyhinde kötü söz söylemedik. Birlik ve beraberlik mesajları verdik. Aday adayı başvurusu yapan kim olursa olsun, onlarda9 biri aday olduğu zaman hep beraber çalışacağımızı açıkça kamuoyuna deklare etmiştik. Ama sanki bir sorun varmış gibi gösterildi, yanlış bir takım yönlendirmeler oldu. Onun sonucunda da CHP'nin milletvekili Odunpazarı adayı olarak açıklandı. Bu duruma parti tabanı kırgın, aday adayları kırgın. Ama henüz bitmiş bir şey yok. Biz bu yanlıştan önce Büyükşehir Belediye Başkanı, ardından CHP genel merkezi ve genel başkanın döneceğine inanıyoruz. Ben boyun eğmedim, bundan sonra da eğmeyeceğim, arkadaşlarla beraber dik duracağız. İstifa yok direniş var."

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim