• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

CHP Bilecik 35. Olağan İl Kongresinde Kılıçlar Çekildi

CHP Bilecik 35. Olağan İl Kongresinde Kılıçlar Çekildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanlığı 35. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Başkanlığı 35. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi'nde gerçekleşen kongreye tek aday olarak giren Metin Yaşar, 186 delegenin 107'sinin oyunu alarak tekrar başkan seçildi. CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün divan üyeliği yaptığı kongre, faaliyet raporlarının okunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Açılış konuşması yapan CHP Bilecik İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Kongremizde çoğunluk sağlanmıştır. İl kongremizin güzel ilimize, güzel ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ilkeleri doğrultusunda bu güzellikleri kongremizde beraber yaşayacağız. Kongremize tekrar hoş geldiniz diyorum" dedi.

"BU TAKVİMDE BULUNAN PARTİNİN HER KADEMESİNDEKİ İNSANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Divan başkanı CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise, şahsına divan başkanlığı için gösterilmiş olan teveccühten dolayı katılımcılara teşekkür ederek, "Artık ben de Bilecik'e alıştım. Geçen 2012 yılındaki il kongresinde de divan başkanlığını ben üstlenmiştim. Artık ikinci divan başkalığını yapıyorum. Üçüncü kez geldiğim zaman beni Bilecik'in bir çocuğu olarak içinizden biri olarak görürsünüz diye düşünüyorum. Uzun süredir beklediğimiz, özlediğimiz kongreler dönemi nihayet başladı. Evvela şunu söylememiz lazım belki Cumhuriyet tarihinde bu kadar kısa bir süre içerisinde bu kadar çok seçimin olduğu başka bir takvim gerçekleşmemiştir. Bu takvimde bulunan partinin her kademesindeki insanlara teşekkür ediyorum. Çünkü hepsinin ortaya koyduğu emek, alın teri var. Çok net görüyorum ki bu teşekkürü bir kez daha Bilecik için öne koymamız lazım" dedi.

MERKEZ İLÇE BAŞLADI DİĞER İLÇE BAŞKANLARI DEVAM ETTİ

CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, rapora itiraz ederek seçimlerde Merkez İlçe Başkanlığına yeterli ödeneğin ayrılmadığını söyledi.

"ÜSTÜ KAPALI GEÇİLEN HARCAMALARI AÇIKLASINLAR"

CHP Bozüyük İlçe Başkanı İsa Eser, "Bizim üzüldüğümüz nokta seçim zamanı genel merkezden gelen paraların il başkanlarının geçmişe ait olan borçların kapanması için kullandığını hepimiz biliyoruz. Gelen paranın ne şekilde parçaladıklarını ne şekilde bölüştürdüklerini bizler biliyoruz. Bunların da açıklanmasını istiyoruz. Üstü kapalı geçen "85 bin TL'lik şu harcama yapıldı" bunların da açıklanmasını istiyorum" dedi.

İL BAŞKANINA VERDİĞİ PARAYI İSTEDİ

İsmail Kaya ise, kendisinin çiçeği burnunda bir ilçe başkanı olduğunu dile getirerek, "İl başkanımız geldi bizden ödünç para yardım rica etti, biz de yardım ettik. En kısa zamanda paranın iadesini istiyorum çünkü bilgisayarımız yok bilgisayar alacağız" dedi.

"BANA 20 BİN SÖZ VERDİLER 6 BİN 500 ZOR ALDIK"

CHP Söğüt İlçe Başkanı İsmet Tunca, sayfalarca rapor hazırlandığı belirterek, "Fakat bunların içinde seçim çalışmalarına çok fazla yer verilmemiş. İl yönetim kurulunun bazı üyelerini şu ana kadar ilk defa gördüm. Yaka kartları büyük olduğu için tanıdım. 2014 yerel seçimlerde Söğüt'te bir aday arayışına girildiğinde bana bir teklifle gelindi. Bana dedikleri sen belediye başkanı adayımız ol. Ben de henüz buna maddi olarak hazır olmadığımı söyledim. Böyle bir çalışma içinde olmadığımı, seçimlere 4 ay kadar kısa bir süre kalmışken aday olamayacağımı söyledim. Bana hiçbir masraf yaptırmayacaklarını bütün masrafların kendileri tarafından karşılanacağını söyledi. Başta bana söz verilen rakam 20 bin TL idi. Bana gönderilen rakam ise 5 bin TL oldu. Daha sonra bin 500 TL aldık. Onu da adaylıktan çekileceğimi söylediğim için geldi. Yani onları kağıda dökmek çok güzel güzel çalışmışlar ama keşke yapılanları söyleselerdi" dedi.

"DÜN AKŞAM SAAT 19.00'A KADAR GÖLPAZARI İLÇE BAŞKANI OLARAK BANA KİMSE FİKRİMİ SORMADI"

CHP Gölpazarı İlçe Başkanı Erkan Erdem ise, kendisinin yeni ilçe başkanı olduğunu ama daha önceden delegelik yaptığını anlatarak, "Ben bir kez daha görüyorum ki Bilecik bir kongrede daha beni şaşırtmadı. Çünkü çok güzel ilçe seçimleri yaşadık. Gölpazarı ve diğer tüm ilçeler heyecanlıydı. Buraya bütün ilçelerin heyecanını toplamaya geldik. Ama ben şu an görüyorum ki CHP Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan diyor ki ilçe başkanlarımızla birlikte hareket ettik. Dün akşam saat 19.00'a kadar Gölpazarı İlçe Başkanı olarak bana kimse fikrimi sormadı. Bana kendi üyelerim kongre var ne oldu diye sordukları zaman ben cevap veremedim. Çünkü benim bilgim yoktu aranmadım. Ben dün akşam Metin beyi aradım sordum hayırlı olsun dedim. Ama ben beklerdim ki bizim de fikrimiz alınsın. Öyle yazacağı yönetim kuruluna da karışmazdık. Lütfen kişisel siyasal hesaplamalar burada yapılmasın. İlçe başkanları tarafından İl Başkanı Şinasi Çetinkaya'ya verilen plaketten de haberimiz yok. İlçe teşkilatları arasındaki birlik ve beraberlikten bahsediliyor. İl başkanımıza plaket verildi ama bundan da haberimiz yok" ifadelerine yer verdi.

Bu konuşmanın ardından CHP Gölpazarı İlçe Başkanı Erkan Erdem'e cevap veren Gültekin Çalışkan, plaketin kongreye bir sürpriz olarak hazırlandığını söyledi. Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, "Yeter Gültekin susun artık. Kongre de sürpriz zaten" diyerek tepki koydu.

"AİLE İÇİNDE OLAN TARTIŞMALAR AİLE İÇİNDE KALMALIDIR"

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, çalışma ve hesap raporlarının ayrı ayrı okunduğunu belirterek, "Kuşkusuz eleştiri hakkı olan delege arkadaşlarımız görüşlerini paylaştılar. Biz CHP'yiz biz bir aileyiz. Aile içinde olan tartışmalar aile içinde kalmalıdır. Biz bugün Bilecik ve Türkiye geneline bir mesaj vermek istiyoruz. Birlik beraberlik ve önümüzde ki sürece hazırlanma mesajıdır. Ben milletvekiliniz olarak bir abiniz olarak, birçoğunuzun siyasi kardeşi olarak ricam şudur. Bu tür konuşmalar ayrıntılı olarak il örgüt toplantılarında il danışma kurulu toplantılarında konuşulursa çok daha faydalı olur. O yüzden sizden ricam şudur . Birlik ve beraberlik mesajı vermek durumundayız. Yeni seçilecek il başkanımıza ve il yönetim kurulu üyelerimize omuz vermek durumundayız. Evet, her arkadaşımın sözüne saygımız var ama bu konu kapanmıştır. Lütfen partimizi teşkilatımızı görev yapmış arkadaşlarımızı ve bundan sonra görev yapacak arkadaşlarımızı basın karşısında rencide etmeyelim. Bu tür konuların önümüzde ki günlerde yapılacak olan il danışma toplantılarında ve il örgüt toplantılarında konuşulmasında fayda var diye düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

"ADAYLIĞIMLA İLGİLİ SÖYLEMİŞ OLDUĞU SÖZLER BENİ ÇOK KIRDI"

Son olarak söz alan İl Başkanlığına seçilen Metin Yaşar, yapılan konuşmalarda çok fazla notlar aldığı ama çok fazla teferruata girme ihtiyacı hissetmediğini söyledi. Bir ilçe başkanının kendisinin adaylığıyla ilgili söylemiş olduğu sözlerin kendisini çok kırdığını belirten Yaşar, sözlerine şöyle devam etti:

"Yani belirli bir ekibin adamı, piyonu olarak beni değerlendirdi. Bundan dolayı çok üzüntü duydum. Bakın değerli arkadaşlarım beni daha iyi tanımanız için şu an tek il başkanı olarak karşınıza gelmemin sebebini daha iyi anlayabilmeniz lazım. 30 senelik siyasi hayatımda hep partilerim bana görev verdi. Ben hiçbir zaman görev istemedim. Bu 30 yıllık süreçte CHP'de görevin istenmeyeceğini, görevin verileceğini anladım. Çok çok isteyip, çok tırmalayıp hiçbir yere gelemeyen çok insan biliyorum. Kongremize 5, 6 gün kala ben karşıma birkaç tane aday çıkmasını çok istedim. Soran herkese böyle bir görevi düşünmediğimi, olmaması için sonuna kadar direneceğimi söyledim. Ben görev aldığım zaman hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğimi, partimde gruplaşmalara mahal vermeyeceğimi herkes bunu bildiği için önerdiklerini düşünüyorum. Bundan da büyük mutluluk duydum. Biz bu 2 yıl içerisinde önümüzdeki seçimlere bir alt yapı hazırlayacağız. Bugün yaptığımız kongrenin önce ilimize, partimize sonra tüm ulusumuza güzellikler getirmesini diliyorum."

Konuşmaların ardından eski il başkanı Şinasi Çetinkaya'ya verilen plaketin ardından, seçimlere geçildi.

CHP Bilecik 35. Olağan İl Kongresinde Kılıçlar Çekildi

CHP Bilecik 35. Olağan İl Kongresinde Kılıçlar Çekildi

CHP Bilecik 35. Olağan İl Kongresinde Kılıçlar Çekildi

CHP Bilecik 35. Olağan İl Kongresinde Kılıçlar Çekildi

CHP Bilecik 35. Olağan İl Kongresinde Kılıçlar Çekildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim