• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

CHP Battalgazi Genişletilmiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

CHP Battalgazi Genişletilmiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Battalgazi Genişletilmiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP), Battalgazi Genişletilmiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin son günlerde en önemli gündem maddesi haline gelen dokunulmazlık konusuna değinerek "Dokunulmazlık konusunda hiç kimsenin bize hodri meydan deme hakkı da yok, haddi de yok" dedi.

Battalgazi Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ın yanı sıra, CHP Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu, CHP Malatya eski Milletvekili Muharrem Kılıç ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ve bu süreçte CHP olarak önemli bir mücadele verdiklerini ifade etti. Kiraz, "Ülkemiz bu dönemde olağanüstü bir süreçten geçiyor. Şartların zorlaştığı bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi olarak önemli bir mücadele veriyoruz. Özellikle son dönemlerde terör belasından dolayı üzüntülüyüz. Yatağa bu üzüntüyle giriyoruz, sabah yine bu üzüntüyle uyanıyoruz. Son 5 ay içerisinde Türkiye'nin başkentinde 3 defa bomba patladı. Son 8 ay içerisinde 300'ün üzerinde şehit verdik. Terörle mücadele etmek zorundayız ama ülkenin bu duruma gelmesinde "Çözüm Süreci" adı altında yürütülen süreç etkili oldu. O süreçte Cumhuriyet Halk Partisinin söylemleri dikkate alınsaydı, belki de bu günkü duruma düşmezdik. Ama maalesef şimdi geldiğimiz süreçte ağır bir durumla karşı karşıyayız. Bu süreç ilk başladığında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sürecin tek tartışılacağı yerin Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) olduğunu ifade etmişti. Bu günde aynı şeyleri söylüyoruz içine düştüğümüz şimdiki durumun da tek çözüm yeri TBMM'dir" diye konuştu.

Kiraz, konuşmasında dokunulmazlık tartışmalarına da değinerek "Dokunulmazlık konusunda hiç kimsenin bize hodri meydan deme hakkı da yok, haddi de yok. Çünkü bizim yıllardır dokunulmazlığın kaldırılması konusunda girişimlerimiz ve önergelerimiz var. Biz dokunulmazlık konusunda son dönemde meclise 3 maddelik bir önerge sunduk. Biz dokunulmazlığın sadece kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırılması gerektiğini düşünen bir siyasi partiyiz" şeklinde konuştu.

CHP Battalgazi Genişletilmiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

CHP Battalgazi Genişletilmiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

CHP Battalgazi Genişletilmiş İlçe Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim