• BIST 9728.11
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

CHP Aydın’da Yeni Başkanı Belirlemek İçin Sandığa Gitti

CHP Aydın’da Yeni Başkanı Belirlemek İçin Sandığa Gitti
Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanını belirlemek için gerçekleştirilen kongre gergin bir ortamda geçti.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanını belirlemek için gerçekleştirilen kongre gergin bir ortamda geçti. Birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi temennisi ile başlayan kongrede partinin ileri gelenlerinin bile destekledikleri adaya göre ayrı ayrı oturması dikkatlerden kaçmaz iken, partili bir çok belediye başkanı ve milletvekilleri yan yana değil ayrı ayrı oturdular.

Aydın Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda sabah saat 11.00 de başlayan kongre uzayan konuşmalar ve zaman zaman gerilen ortam nedeniyle akşam saatlerine kadar devam etti. Aydın İl Başkanlığını belirlemek üzere 637 delegenin oy kullanacağı genel kurulada kapalı spor salonu tribünleri tamamen doldu. Adaylardan Bayram İnci rakibi Soner Kaplan'ı eleştirirken Soner Kaplan da rakibini eleştirdi. Sert geçen kürsü konuşmalarına rağmen adaylar oylamaya geçmeden önce iki aday el sıkıştı.

Kongreyi Aydın Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İL Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan (Genel Başkan Yardımcısı) Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız ve CHP'li Belediye Başkanları katıldı.

"YAN YANA DEĞİL AYRI AYRI OTURDULAR"

Genel kurul nedeniyle salona gelen parti yöneticisi ve belediye başkan adaylarının yan yana oturmak yerine destekledikleri adaya göre ayrı ayrı oturdukları gözlemlendi. Hüseyin Yıldız, Osman Aydın, Mesut Özakçan, Ahmet Öztürk, Süleyman Toyran, Özer KayalıHüseyin Gündüz bir tarafta otururken, Fatih Atay, Metin Lütfi Baydar, Mustafa Büyükyapıcı, Osman Yıldırımkaya, Deniz Atabay, Özlem Çerçioğlu Tümer Apaydın gibi isimlerin farklı tarafta oturdukları gözlemlendi.

"ÖRGÜTÜ KİMDEN KURTARIYORUSUNUZ ?"

Kongrede ilk konuşmayı yapan CHP İl başkan Adayı Bayram İnci, rakibi Sonar Kaplan'ın salona astırdığı afişlere işaret ederek "Soner Kaplan örgütüne sahip çık diyor. Bu örgüt kimin işgali altında da sahip çıkılacak. Örgüt işgal altında mı?" diye sorarak "Herkes cesaretli olsun. Daha fazla daha faza cesaret istiyorum. Haramilerin kurduğu saltanatı hep birlikte yıkalım" diyerek delegelerden il başkanı olmak için destek istedi.

"BEN HİÇ KİMSENİN ADAYI DEĞİLİM"

Daha sonra kürsüye çıkan diğer aday Soner Kaplan, Bayram İnci'nin sorusunu yanıtlayarak "Bayram Kardeşim yanlış anlamış. Ben örgütün sahip çıkılmasını isterken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve altı okun sahip çıkılmasına istedim. Çok şaşkınım. Kürsüye çıkan herkes bağırıp çağırıyor. Arkadaşlar kime kızıyoruz neden kızıyoruz? Biz kavga için aday olmuyoruz. Maalesef gençlerimiz partiden korkmaya başladı. Aydın'da 20 bin üyemizin yüzde 10'u genç değil. Büyükşehir dahil Aydın'daki Belediyelerde 10 binden fazla partili çalışıyor" diyerek gençlerin sahip çıkılmasını istedi. Başkan Adayı Kaplan ayrıca Bayram İnci'ye "Keşke ilçe başkanlığından istifa edip öyle aday olsaydınız" diyerek istifa etmeden il başkanlığına aday olmasını da eleştirdi.

Yapılan konuşmaların ardından adaylar birlikte el sıkışıp fotoğraf vererek oy kullanımına gidildi.

CHP Aydın’da Yeni Başkanı Belirlemek İçin Sandığa Gitti

CHP Aydın’da Yeni Başkanı Belirlemek İçin Sandığa Gitti

CHP Aydın’da Yeni Başkanı Belirlemek İçin Sandığa Gitti

CHP Aydın’da Yeni Başkanı Belirlemek İçin Sandığa Gitti

CHP Aydın’da Yeni Başkanı Belirlemek İçin Sandığa Gitti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim