• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

CHP, Add Ve Eğitim-iş Anıta Çelenk Sundu

CHP, Add Ve Eğitim-iş Anıta Çelenk Sundu
Malatya'da CHP Malatya İl Başkanı Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim-İş Malatya Şubesi tarafından 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk...

Malatya'da CHP Malatya İl Başkanı Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim-İş Malatya Şubesi tarafından 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Yunus Millioğulları ve Eğitim İş Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kara ile vatandaşlar Kışla Caddesindeki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Daha sonra sırasıyla CHP İl Başkanı Kiraz, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Millioğulları ve Eğitim İş Malatya Şube Başkanı Kara anıta çelenk sundu. Sunumun ardından saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Enver Kiraz, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın Meclis'in açılması bakımından bağımsızlığa kavuşmanın adı olduğunu belirtti. 23 Nisan'ı büyük bir onurla ve gururla kutladıklarını vurgulayan Kiraz, "96 yıl önce atılan bu adımla egemenliğin bir zümreye ait olmadığı bizzat tescillenmiştir. Egemenlik bu adımla kayıtsız şartsız milletin olmuştur. 23 Nisan aslında laik demokratik cumhuriyetin ve devletin temelidir. Dünyada böyle güzel bir bayrama sahip olan başka bir ülke çocuğu yoktur. Birkez daha Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve şükranla anıyorum" diye konuştu. Günümüzde 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın birçok olumsuzluğun gölgesinde kutlandığının altını çizen Kiraz, "Son 10 yılda 250 bin çocuğa cinsel tacizde bulunulmuş, uyuşturucu kullanım yaşı 10'a inmiştir. Yine kaçak vakıflar kurulmuş, bu kaçak vakıflarda çocuklarımıza cinsel istismarda bulunulmuş. Bunları utanarak söylüyoruz. Okullardaki halay çeken çocuklar ayıplanıyor. Bayramı bunların gölgesinde kutluyoruz" şeklinde konuştu.

23 Nisan'da çelenk sunumu için Malatya Valiliği'nin kendilerine izin vermediğini söyleyen Kiraz, "Biz 23 Nisanı bağımsızlık ruhu için kutluyoruz. Cumhuriyetin değerlerinden hergün bir parça koparmak için çalışıyorlar. 23 Nisan'ı, 29 Ekim'i hergün biraz daha yasaklıyorlar. Bugün çelenk sunumu için izin alamadık. Malatya Valiliği, bayram için çelenk sunumuna izin vermedi. Ne kadar yasaklarsa yasaklasınlar biz milli bayramlarımızı kolkola kutlamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP, Add Ve Eğitim-iş Anıta Çelenk Sundu

CHP, Add Ve Eğitim-iş Anıta Çelenk Sundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim