• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

ÇGC Başkanı Esendemir’den gazetecilere saldıranlara tepki

ÇGC Başkanı Esendemir’den gazetecilere saldıranlara tepki
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, yazdıkları yazı ve haberden dolayı gazetecilere yapılan saldırılara karşı olduklarını...

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, yazdıkları yazı ve haberden dolayı gazetecilere yapılan saldırılara karşı olduklarını belirterek "Bu tür haberlerle mücadele etmenin yolları da hukuk çerçevesinde olmalıdır. Gazeteciler yazdıkları haberlerden dolayı provokasyon eylemlerine yönelik teşhir edilmemeli ve hedef gösterilmemelidir" dedi.

ÇGC üyeleri, cemiyetin 43. kuruluş yıl dönümü nedeniyle ilk olarak Atatürk Parkı'nda yer alan Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Gazeteciler daha sonra Basın Anıtı'na geçerek saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Etkinlikte konuşan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çekerek, "Ülkemiz sınırlarını tehlikeli unsurlardan temizlemek için Suriye'de Afrin'de bulunan Mehmetçiklerimize sevgilerimizi yolluyor, şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu bölgedeki olayların bir an önce bitmesini, huzura kavuşmayı da diliyorum" diye konuştu.

Son aylarda çok sayıda yeni gazetenin yayına başladığını aktaran Esendemir, "Vatandaşlarımızın bunlara karşı duyarlı olmalarını, fırsatçı ve korsan durumunda olanlara itibar etmemelerini diliyorum. Son yıllarda artan maliyetler gazetelerimizi olumsuz etkilemekte, basın ilan kurumu ilan fiyatlarının artırılmaması da bu mağduriyeti artırmaktadır. İlan fiyatlarını yükseltecek kararların bir an önce alınarak yürürlüğe girmesini beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Esendemir, son zamanlarda gazetecilere yönelik saldırıları da ibretle gözlediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"İfade özgürlüğünün olduğu ülkemizde şantaj ve yalan haberlere her zaman karşıyız. Ancak yazdıkları yazı ve haberden dolayı gazetecilere fiili saldırılara da karşıyız. Bu tür haberlerle mücadele etmenin yolları da hukuk çerçevesinde olmalıdır. Gazeteciler yazdıkları haberlerden dolayı provokasyon eylemlerine yönelik teşhir edilmemeli ve hedef gösterilmemelidir. Bu tür tahriklerden oluşacak eylemlerin sorumlusu da buna yol açanlar olacaktır."

Etkinliğin sonunda ÇGC yönetim kurulu üyeleri, gazeteciler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç ve CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ile birlikte Basın Özgürlüğü Meşalesi'ni yaktı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim