• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Cezaevinden kaçan 18 PKK'lı yakalandı

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar eden 18 tutuklu ve hükümlü Ortaçanak köyü kırsalında yakalandı. Jandarma birliklerinin yerlerini tespit ettikleri firarileri etraflarını sararak yakaladığını dile getiren İçişleri Bakanı Muammer Güler, “Silahsız yakalandıl
"PKK'ya üye olmak", "yardım ve yataklık etmek" suçlarından Bingöl M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan 18 kişi dün kazdıkları tünelden firar etti.
 
Bingöl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin işbirliğiyle yürütülen operasyonda, İnsansız Hava Aracı aracılığıyla da havadan ve karadan arama tarama yapıldı.
 
Firar eden 18 tutuklu ve hükümlüden 17'si Bingöl Merkez Ortaçanak köyü kırsalında yakalandı. Kayıp olan diğer PKK'lının da daha sonra yakalandığı açıklandı.
 
Böylece cezaevinden tünel kazarak kaçan tüm firariler 1 gün sonra yakalanmış oldu.
 
Bir televizyon kanalına konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, olayın ayrıntılarını anlattı.
 
'JANDARMA TABURLARI ETRAFLARINI SARDI'
 
Firar olayının ardından güvenlik güçlerinin çalışma başlattığını belirten Bakan Güler, “Firarin bulunduğu alanlar tespit edildi. O bölgeye Özel Harekat taburları gönderildi, etrafları sarıldı. Jandarmayı bu güzel operasyonu nedeniyle kutluyorum” dedi.
 
Kendisine gece boyunca bilgi verildiğini kaydeden Güler, “Gece bilgi aktarıldı, tespitler yapıldı. İyi bir harekat yapıldı” diye konuştu.
 
'SİLAHSIZ YAKALANDILAR'
 
Güler, bir soru üzerine firarilerin silahsız yakalandığını dile getirdi.
 
'İHMALİ OLANLAR İÇİN YASAL İŞLEM YAPILACAK'
 
Kaçışla ilgili iddiaların araştırıldığını vurgulayan Bakan Güler, şöyle konuştu:
 
“Bu bilgilerin hepsi ön bilgiler olarak değerlendiriyorum. Nasıl kaçtılar, hangi sürede kaçtılar, kimler yardım etti? Elbette bu konuda esiklikleri, ihmali olanlar varsa haklarında her türlü yasal işlem yapılacak.”
 
SAYIMDA ORTAYA ÇIKMIŞTI
 
Bingöl-Muş karayolunun 12’nci kilometresindeki Kaleönü Mahallesi’nde bulunan M Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nda kalan 18 PKK’lının firar ettiği dün sabahki sayımda ortaya çıktı.
 
Aralarında örgütün dağ kadrosunda bulunan, güvenlik görevlilerinin şehit edildiği saldırıları yapan ve çatışmalarda yakalananların da yer aldığı 14’ü hükümlü, 4’ü tutuklu 18 PKK’lının sabah koğuşlarında olmadığı tespit edilince geniş çaplı arama yapıldı.
 
TÜNELİ BİR YILDA KAZMIŞLAR
 
PKK’lıların tünel kazarken çıkardıkları topraklar ile tünel kazılırken kullanılan kazma ya da kürek de bulunmadığı belirtildi.
 
Bu konuda cezaevi içinde de arama başlatılırken, PKK’lıların tüneli yaklaşık 1 yılda kazdıkları sanılıyor. Firari PKK’lıların cezaevi içinden de yardım alabileceği ihtimali üzerinde duran güvenlik güçleri, bu konuyu da araştırıyor.
 
PKK’lıların cezaevi dışına çıktıktan sonra bölgede kendilerini bekleyen bazı kişilerin yardım alıp, üzerlerindeki elbiseleri de değiştirmiş olabileceği belirtildi. Firar eden hükümlü ve tutukluların, son dönemlerde kendilerini ziyarete gelen kişilerin de yakın takibe alındığı bildirildi.
 
KAÇAN PKK'LILARIN İSİMLERİ
 
Bingöl M Tipi Cezaevi’nden firar eden 18 PKK’lının isimleri şöyle:
 
Baran Günana (Kars), Selami Kızıl (Mardin), Diren Yaşa (Diyarbakır), Veli Taşkıran (Diyarbakır), Şeref Gülen (Diyarbakır), Ahmet Oyunlu (Diyarbakır), Ramazan Benice (Diyarbakır), Rıdvan İpek (Diyarbakır), Ali Nergis (Diyarbakır), Devrim Kavak (Batman), Diyar Kaydu (Diyarbakır), Ekrem Taş (Bingöl), Hüseyin Barsak (Siirt), İbrahim Engin (Diyarbakır), Emrah Ubiç (Kars), Cemil Doster (Diyarbakır), Osman Kılıç (Bingöl), Ozan Alpkaya (Mardin).
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim