• BIST 9565.46
  • Altın 2480.397
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.5876
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Cezaevinde Kendini Asan Mahkumun 3 Koğuş Arkadaşına 'İntihara Sürükleme' Davası

Cezaevinde Kendini Asan Mahkumun 3 Koğuş Arkadaşına 'İntihara Sürükleme' Davası
Osmaniye'nin Toprakkale ilçesindeki cezaevinin penceresine kendini asan Kurtuluş Kılıç'ı intihara yönlendirdikleri iddiasıyla 3 hükümlü hakkında dava açıldı.

Kurtuluş Kılıç Osmaniye'nin Toprakkale ilçesindeki 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hırsızlık suçundan hükümlüydü. 16 Ocak 2015'te cezaevinin penceresine asılmış halde cesedi bulundu. Olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda Kılıç'ın, 'psikolojik sorunları olduğu, bu nedenle koğuş tuvaletine kendini asarak intihar ettiği, ölümünde şahıs dışında kimsenin kusuru bulunmadığı gibi, kamu adına takibi gerekecek herhangi bir suç veya suç unsuru bulunmadığı' belirtildi.

ABLASI OTOPSİ RAPORUNDAKİ YAZIYI FARKETTİ

Kurtuluş Kılıç'ın cesedine yapılan otopsiden sonra düzenlenen raporda ellerinin arkadan bağlı olduğunun yazılı olduğunu gören ablası 32 yaşındaki Nurhayat Şeremet, "Elleri arkadan bağlı olarak kendini asmış. Böyle intihar olmaz" diyerek suç duyurusunda bulundu.

SORUMLULAR HAKKINDA SORUŞTURMA

Bunun üzerine savcılık cezaevi müdürü H.Ö. ile 9 infaz koruma memuru ve 22 mahküm hakkında cinayet iddiasıyla soruşturma başlattı.

İHBAR MEKTUBU SORUŞTURMANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Savcılığın soruşturması devam ederken Kurtuluş Kılıç'ın bulunduğu A-34 nolu koğuşuna sonradan gelen, Murat Erol isimli hükümlü Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar mektubu gönderdi. Bu mektup soruşturmanın seyrini bir anda değiştirdi.

"3 KİŞİ İNTİHARA ZORLADI"

Mektupta aynı koğuşta kalan Kurtuluş Kılıç ile Erkan Ateş, Kemal Altunboğa ve Atahan Ali Adalı arasında husumet oluştuğunu, Kılıç'ın akli dengesinin bozuk ve daha önce Mersin Cezaevi'nde de intihar etmeye çalıştığını öğrenen şüphelilerin Kılıç'ı intihara sürüklediklerini öne süren Erol, olayın nasıl gerçekleştiğini de tüm detaylarıyla anlattı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Soruşturma devam ederken de gelen mektubu da dikkate alan Cumhuriyet Savcısı, halen iddianamede çeşitli suçlardan 3 ayrı cezaevinde bulunan hükümlüler Erkan Ateş, Kemal Altunboğa ve Atahan Ali Adalı hakkında 'Başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi' suçundan Osmaniye 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

10'AR YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Kılıç'ın eli, ayakları ve boğazının 3 ayrı iple bağladıktan sonra 'domuz bağı' şekline getirilip ipin bir ucunun da pencere kancasına bağlandığı, Kılıç'ın da ters çevrilen su kovasının üzerine çıkarak intihar ettiği vurgulanan iddianamede savcı, 3 şüphelinin 'intihara yönlendirme' suçlamasıyla 10'ar yıla kadar hapisleri istedi. Şüpheliler suçlamaları kabul etmedi.

ABLA TATMİN OLMADI

Gelişmeleri değerlendiren abla Nurhayat Şeremet ise iddianameye itiraz edeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Burada sanki normal bir insanın intiharına sebep olunmuş gibi bir izlenim yaratılmış. Ancak, kardeşimin akli dengesinin yerinde olmadığı belgelerle sabittir. Bu nedenle bu 3 kişinin ağır ceza mahkemesinde yargılanması gerekir. Bu suç ortağı olan gardiyanlar görüntülere göre yalan söylüyorlar. Olay yeri değiştirilmiş, korunmamış, bu suç değil mi? Ayrıca, Adalet Bakanlığı'na sesleniyorum, bu işin peşini bırakmayın, müfettişlerinizi gönderin."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim