• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Cezaevinde anneleriyle aynı kaderi paylaşan çocuklar hediyeyle sevindi

Cezaevinde anneleriyle aynı kaderi paylaşan çocuklar hediyeyle sevindi
Kayseri Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan annelerinin kaderini yaşayan 0-5 yaş arasındaki 13 çocuk, demir parmaklıkların ardında kendilerine verilen...

Kayseri Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan annelerinin kaderini yaşayan 0-5 yaş arasındaki 13 çocuk, demir parmaklıkların ardında kendilerine verilen hediyelerle güldü.

Kayseri Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, cezaevinde bulunan kadınlarla birlikte yanlarında kalmak zorunda bulunan 0-5 yaş çocukların ihtiyaçlarının belirlenmesi için ziyarette bulundu. Komisyon üyeleri, avukatların bağışları ile alınan ihtiyaçları ceza infaz kurumu ziyareti ile çocuklara teslim etti.

Komisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'de kadın ceza infaz kurumlarında yaşanan sorunların en önemlilerinden biri, annesinin kaderini yaşayan minik çaresiz çocuklardır. Dışarıda bakacak kimsesi olmayan bu çocuklar, ruh dünyalarının gelişeceği en önemli yaş içinde iken, kapalı kapılar ardında kalmakta ve mahkumiyet yaşamaktadır. Bu durumun çözümü istense bile, yasaların, mevzuatın ve temel güvenlik kaygılarının baskısı altında kalınması söz konusudur. Bu minik bedenlerin yaşıtları gibi insanlardan ve özellikle kendi yaşıtlarından uzak, oyun ve eğitim ihtiyaçları yetersiz şartlarda yetişmeleri, gelecekleri adına endişe vericidir. Kreş ve benzeri temel ihtiyaçların karşılanması adına meslektaşlarımızdan talepler gelmekte ve bu noktada toplumsal bilinç oluşturulması adına Baromuz Çocuk Hakları Komisyonunca öncülük ve aracılık yapılmaktadır. Sağlıklı bir gelecek istiyorsak gençlerimize, yavrularımıza ve özellikle hiçbir kusuru olmadığı halde çaresizce annesinin kaderine mahkum olan bu çocuklarımıza sahip çıkmamız her şeyden önce insanlık görevimizdir." ifadelerine yer verildi.

Komisyon, bu minik çocukların hayatı tanımaları, çocuk kalma, çocuk olma hakları için baro olarak her zaman yanlarında olacaklarını, ihtiyaçları ile ilgili de gerekli desteği vereceklerini açıkladı.

Cezaevinde anneleriyle aynı kaderi paylaşan çocuklar hediyeyle sevindi

Cezaevinde anneleriyle aynı kaderi paylaşan çocuklar hediyeyle sevindi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim