• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Cezaevinde 18 Mart Programı

Cezaevinde 18 Mart Programı
Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla hükümlü tutuklulara ve kurum personeline...

Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla hükümlü tutuklulara ve kurum personeline yönelik kutlama programı düzenlendi.

Programa Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Cezaevi Savcısı Aykut Balcı, Kurum Müdürü Özer Duman, Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Vehbi İmamoğlu, kurum 2. müdürleri, kurum personeli ve 200 tutuklu hükümlü katıldı.

Sinop Alaaddin Camii Müezzini Vasıf Arslan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" kasidesi seslendirildi ve Vaiz Bahadır Aydın tarafından tüm şehitler için dua yapıldı. Salonda bulunan izleyiciler tarafından okunan dualara hep bir ağızdan amin denildi.

Programda daha sonra "Çanakkale Ruhu" adlı kısa film gösterimi yapıldı. Film gösterimi sırasında Çanakkake Savaşlarında yaşanan gerçek yaşam öykülerinin izlenmesi sırasında izleyenlerin zaman zaman duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Programda daha sonra Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Vehbi İmamoğlu tarafından "Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşı Yılları" konulu konferans verildi.

Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Vehbi İmamoğlu konferansında "Çanakkale Savaşları Türk ve Dünya tarihi açısından bir dönüm noktasıdır. Bu savaş Türk milletinin bir varoluş mücadelesidir. İnsanüstü mücadelelerin yaşandığı bu savaşta pek çok kahramanlık destanları yaşanmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Savaşları millet olma iradesinin ve azmin mücadelesidir" dedi.

Programın sonraki bölümünde, kurum tiyatro eğitmeni İnfaz Koruma Memuru Eyüp Sarban tarafından hazırlanan ve tamamı hükümlü tutuklulardan oluşan tiyatro ekibi tarafından, Çanakkale Savaşlarında yaşanan dramatik ve destansı olayların konu edildiği "Karanlıklar Ordusu" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Gerek sahne dekoru, oyuncu kostümleri gerekse de sahne performansı bakımından büyük beğeni toplayan oyunun final sahnesinde açılan Türk bayrağı salonda bulunan herkes tarafından ayakta alkışlandı.

Program sonunda bir konuşma yapan Kurum Müdürü Özer Duman konuşmasında "Bugün burada büyük Çanakkale Zaferimizi kutlarken, aziz şehitlerimizin manevi şahsiyetlerinin huzurunda bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Çanakkale Zaferi'nin ülkemiz ve milletimiz için ne kadar önemli olduğunu kelimelere sığdırmak çok güç. Büyük Türkiye'mizin tarihi hep böyle şanlı zaferler ve destanlarla dolu" diye konuştu.

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya ise "Büyük savaşın gidişatını etkileyerek, dünya tarihinin mazlum milletler adına yeniden yazılmasına vesile olmuş bu büyük zafer, aynı zamanda bu toprakların benzersiz fedakarlıklarının da bir göstergesidir. Savaş alanlarında gösterilen bu büyük fedakarlıklar, birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar sürmesine temel oluşturmuştur. Bugün burada seyrettiğimiz kısa film gösteriminde Çanakkale Savaşı'nda gözlerini kaybeden bir gazimiz "bugünleri gördüm ya artık görmesem de olur" diyordu. Ben ülkemizin tüm düşmanları yok olana kadar ,kahrolana kadar görmek istiyorum. Bu büyük zaferin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, birlik ve beraberliğimiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Program toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Cezaevinde 18 Mart Programı

Cezaevinde 18 Mart Programı

Cezaevinde 18 Mart Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim