• BIST 9642.25
  • Altın 2494.455
  • Dolar 32.5887
  • Euro 34.8378
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Cezaevi müdürüne silahlı saldırı

Cezaevi müdürüne silahlı saldırı
Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Dal'a silahlı saldırı yapıldı.

Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Dal'a silahlı saldırı yapıldı. Görev yaptığı kuruma gitmek üzere yola çıkan Dal'a, Edirne-Avarız Köyü karayolundan Kapalı Cezaevi yoluna girdiği sırada aracına silahlı saldırıda bulunuldu. Bir kurşunun isabet ettiği araçtaki Hasan Dal yara almadan kurtuldu.

Olayın ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şahıs veya şahısları yakalamak üzere harekete geçti. Ekiplerin yaptığı çalışmalar sonucu saldırıyı gerçekleştiren M.M. isimli şahıs silahıyla birlikte kısa süre içerisinde yakalandı. Olayla ilgili araştırmalarını derinleştiren polis, saldırgan şahsın irtibatta olduğu Y.Ö., Y.T., M.T., K.S., M.M.K., M.K., L.K. ve Ü.Ç. isimli şahısları da gözaltına aldı.

Emniyette sorgusu tamamlanan 9 kişi, Edirne 1. Murat Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

SALDIRGANIN ÇAKICI'NIN ADAMI OLDUĞU İDDİASI

Saldırıyı gerçekleştiren M.M. ve diğer şahısların, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı'nın adamları olduğu iddia edildi.

Ekim ayının ortalarında Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'ndan Edirne'deki kuruma nakledilen Çakıcı, naklinden 4 gün sonra terör örgütü DHKP-C üyesi bir mahkumun saldırısına uğramıştı. Çakıcı, yaşanan olayın ardından saldırgan şahsı etkisiz hale getirmiş ve olayda ihmali olduğunu düşündüğü bir ceza infaz memurunu da yaralamıştı. Yaşanan olayın ardından Çakıcı'nın adamları F Tipi Cezaevi'nin önünde uzun süre nöbet tutmuştu. Cezaevinde bulunan Çakıcı, sağlık sorunları nedeniyle birkaç kez Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilmişti.

Son olarak dün öğle saatlerinde cezaevinden alınan Çakıcı, fizik tedavisi için üniversite hastanesine getirildi. Çakıcı'nın hastane bulunduğu sırada onu sevdiğini söyleyen M.M. isimli şahıs tarafından Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu müdürüne saldırı düzenlendi.

VALİDEN "MALUM ŞAHIS" İFADESİ

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, malum şahsın bir yakını tarafından açılan ateşte aracın hasar gördüğünü ancak cezaevi müdüründe bir sorun olmadığını söyledi. Müdür için gerekli güvenlik önlemlerini alacaklarını ifade eden Şahin şunları söyledi: "Zaten koruma da vereceğiz. Onun lojmanını da değiştirmeyi düşünüyoruz. Kendisinin tutuklanıp tutuklanmadığını bilmiyorum ama Edirne için hoş bir durum değil. Bu konuda üzgünüm."

Olayın oluş nedeninin bir husumetten kaynaklanmadığını dile getiren Vali Şahin, "Aralarında bir husumet yok. Sadece o malum şahsı çok sevdiğinden dolayı bu işi yaptığını ifade etmiş. Çok seviyormuş." dedi.

Gazetecilerin "O malum şahıs Alaattin Çakıcı mı?" sorusuna Şahin, "Ben isim vermedim. Malum şahıs dedim. O maluma şahsa artık siz ne derseniz... Ben isim vermedim." cevabını verdi.

Cezaevi müdürüne silahlı saldırı

Cezaevi müdürüne silahlı saldırı

Cezaevi müdürüne silahlı saldırı

Cezaevi müdürüne silahlı saldırı

Cezaevi müdürüne silahlı saldırı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim