• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Ceza yeni albümü ile damga vuracak!

Ceza yeni albümü ile damga vuracak!
Ceza yeni albümüyle Best FM’deydi! ”Suspus” albümüyle müthiş bir geri dönüş yapan Türkçe Rap’ın en önemli isimlerinden ”Ceza” lakaplı Bilgin Özçalkan, Best FM’de Yasemin Şefik’in konuğu oldu. Ceza, yeni albümü, sanatı ve özel hayatı hakkında çok çarpıcı v

Ceza yeni albümüyle Best FM’deydi!

Ceza yeni albümüyle Best FM’deydi! ”Suspus” albümüyle müthiş bir geri dönüş yapan Türkçe Rap’ın en önemli isimlerinden ”Ceza” lakaplı Bilgin Özçalkan, Best FM’de Yasemin Şefik’in konuğu oldu. Ceza, yeni albümü, sanatı ve özel hayatı hakkında çok çarpıcı ve özel açıklamalarda bulundu.

Bir dönem kendisinin de jüri üyeliği yaptığı yarışma programları için de konuşan Ceza “Ben genç bir Rapçi olsaydım ses yarışmalarına katılmazdım. Rap yapmak özel bir yetenek değil” dedi.

Türkçe Rap müziğinin usta isimlerinden Ceza, beş yıl aradan sonra müzik severlerle buluşturduğu yeni albümü “Suspus” ile radyolarda ilk kez Best FM’de Yasemin Şefik’in programına konuk oldu. Ceza suskunluğunu bozdu ve ilginç açıklamalarda bulundu

Yeni albümü ve klibiyle son zamanlarda çok konuşulan Ceza “Sezen Aksu, Candan Erçetin, Müslüm Gürses, Burcu Güneş gibi kendi bölümünün en iyileriyle düet yaptım. Zannediyorlar ya her şeyi kabul ediyorum. Aslında bana uymuyorsa kabul etmiyorum.

Reklam da şans eseri albümle eş zamanlı oldu. Reklam filminde yer almam tabii ki maddi amaçlı bir şey. Her reklamı da yapmıyorum. Başarılı bir iş oldu. Reklamdan kazandığımı müziğe yatırıyorum. Bu kadar bütçeli bir klibi de bu sayede çektim” dedi.

‘GENÇ BİR RAPÇİ OLSAYDIM SES YARIŞMALARINA KATILMAZDIM’

Bir dönem kendisinin de jüri üyeliği yaptığı yarışma programları için de konuşan Ceza “Ben genç bir Rapçi olsaydım ses yarışmalarına katılmazdım. Rap yapmak özel bir yetenek değil” dedi.

‘BEN ÖYLE KIZLARLA LÜKS ARABALARLA GEZMEM’

Yasemin Şefik’in sorularını samimiyetle cevaplayan Ceza “Amerika’daki Rapçiler altın kolyeleri, lüks arabaları ve uzun bacaklı kadınlarla pozlar veriyor. Peki ya sen?” sorusu üzerine Ceza “Kadınlar, arabalar bu Rap müzik demek değil.

Siyasi ve ciddi konulara değinir Rap ama her ülkenin bir sınırı var. Yoksulluğun çok fazla olduğu bir toplumda yaşıyorum. Ben öyle kızlarla, lüks arabalar gezemem. Daha halka yakınım. Yeri gelir eğlence, yeri gelir duygusal yaparım ama hava atmam. Lüks ve acındırma kafası yok bende” açıklamasını yaptı.

CEZA KİMDİR?

Bilgin Özçalkan (d. 31 Aralık 1977, İstanbul) veya bilinen sahne adıyla Ceza, Türk rap müzisyeni ve söz yazarı.

1977 yılında Üsküdar’da dünyaya geldi. Küçük yaştan itibaren rap müzikle ilgilenmeye başladı. Ceza takma adını atışmalarda rakiplerin ve seyircilerin cezamız geldi demelerinden ötürü bu ismi almıştır. Public Enemy grubundan çok etkilendiğini söyleyen Ceza , sert sözlerin raple dışarıya nasıl vurulduğunu görüp kendine takma isim olarak Fatalrhymer da ekleyip Ceza a.k.a Fatalrhymer oldu.

Bu arada eğitimini tamamlayıp iş hayatına atıldı. Bir elektrik teknisyeni olarak bir yandan iş hayatına devam eden Ceza bir yandan da rap hayatına hız verdi. Hem işin hem rapin bir arada gitmediğini gören Ceza teknisyenlikten istifa etti ve kendini tamamen rap müziğe adadı.

95-96 yılında U.C.S. grubunu kurdu. Grup kapanınca 97-98 yılında konserler verdi. Nefret 2000 yılında Hammer Müzik’le anlaşıp Meclisi Ala – İstanbul albümünü çıkardı.

2001 yılında “Anahtar” albümü geldi. Albümle aynı adı taşıyan parçaya profesyonel bir video klip çekildi. Bu albümle çok iyi bir çıkış yakaladı. Bu süreç içinde sayısız konserler verdi.

Ceza en büyük çıkışlarından birini de 2004 yılında gerçekleştirdi. En büyük rock müzik organizasyonlarından biri olan RockIstanbul’da sahne almasının yanı sıra popüler müziğin önemli isimlerine rap vokalleriyle katılma başarısını gösterdi.

Burcu Güneş’in Ay Şahit adlı yeni albümünde yer alan “Sahilden” şarkısında Güneş’e eşlik eden Ceza, Candan Erçetin ile birlikte de şarkı söyleme şansına erişti.

Sanatçının Melek albümünde bulunan “Şehir” adlı parçada katkıları bulunmuştur. 2005 yılında, Fatih Akın’ın yönettiği İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek belgeselinde ve Fatih Akın’ın senarist ekibinde bulunduğu Kebab Connection filminde rol almıştır.

Bu iki ismin ardından müzisyen Mercan Dede’nin “Su” albümünde Ceza’ya da yer verildi. Ceza’nın yapmış olduğu 2006’da Yerli Plaka albümünde Gelsin Hayat Bildiği Gibi şarkısında Sezen Aksu ile düet yapmıştır. Ayrıca Sezen Aksu ile Şinanay şarkısında da düet yapmıştır 2008’in son aylarında başlayan Adanalı adlı dizinin müziği de Ceza’nın Yerli Plaka albümündeki çeşitli şarkılar yer Almıştır.

Ayrıca 2011 yılında Tech N9ne isimli ABD’li Rap’çi ile All 6’s and 7’s albümünde düet yapmıştır ve ilk defa yabancı bir albümde Türkçe şarkı söyleyen sanatçımız olmuştur.[kaynak belirtilmeli]

Ceza, Esquire dergisiyle yaptığı röportajda, albümlerinde şarkı sözlerini, müzikal çalışmalar tamamlandıktan sonra yazdığını ve bunun çok kısa bir sürede gerçekleştiğini söyleyen Ceza, hip hop ve rap’in aynı olarak algılanmasına da tepki gösteriyor,

Son olarak Yıldız Tilbe’nin Ben senin var ya albümünde tutsak parçasında düet yapmıştır. 2009’da Bomba Plak’ı çıkartmıştır. Killa Hakan ile ortak hazırladığı albüm, 2 tanedir. Birisi Türkiye’de satışa çıkmıştır, diğeri Almanya’da satışa çıkacaktır. Delight adlı şarkıya klip çekilmiştir. Killa Hakan’ın Solo albümü Volume Maximum Albümden 10 feati vardır. Alles Tamam ve Allerbesten Rapper şarkılarına klip çekilmiştir. 18 haziran 2010’da Onuncu Köy Albümü çıkmıştır.

Bir Minik Mikrofon adlı şarkıya klip çekilmiştir. Albümün ikinci klibi ise Dünden Ne Kaldı adlı parçaya çekilmiştir.2010 yılında İstanbulls Boks takımına İstanbulls Akıl – Bilek – Yürek isimli parçayı yapmıştır. Daha sonra ise yine Onuncu Köy albümünden Kim Bilir adlı parçaya klip çekilmiştir.

Hiphoplife tarafından desteklenen Organize Oluyoruz vol. 1 albümüne “Sende Biraz Delisin” şarkısı ile katkıda bulunmuştur ve bu şarkıya klipte çekilmiştir. Son olarak Türk Marşı’nın Rap versiyonu ile çok büyük bir ivme kazanmıştır.

Rock’n Coke gibi birçok festivallerde konser vermiştir. 2009 ve 2010 yılında ardı ardına 2 kez Fanta Gençlik Festivali’nde yer almıştır.

Ayrıca internet sitesi “myspace”deki bir oylamada dünyaca ünlü isimleri geride bırakarak Amerika’daki bir festivale katılmıştır. MTV EMA’da ödül alan ilk Türk sanatçı başarısını da göstermiştir.[kaynak belirtilmeli] Bir zamanlar birlikte çalıştığı Sagopa Kajmer ile araları açılmıştır. Sagopa Kajmer ve Ceza, Türkçe rapin en önemli sanatçıları olarak gösterilmektedir.

Killa Hakan’ın albümü Son Mohakan da Fantastik Dört isimli parçaya Eko Fresh ve Summer Cem ile birlikte konuk olmuştur ve birde bu parçaya klip çekilmiştir.

Cezanın son albümü Suspus 26 Mayıs 2015’te piyasaya sürüldü. Albümünün ismini de taşıyan Suspus isimli parçaya klip çekmiştir ve birçok parçaya daha klip çekmek istediğini de duyurmuştur.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim