• BIST 9679.8
  • Altın 2487.173
  • Dolar 32.4205
  • Euro 34.4431
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Ceza Çektiği Okulda Sigortalı Çalışan Oldu

Ceza Çektiği Okulda Sigortalı Çalışan Oldu
Karaman'da, denetimli serbestlikten yararlanan Ercan Sebetçi, kamu yararına ücretsiz olarak çalışma cezasını çektiği Karaman İmam Hatip Ortakokulunda...

Karaman'da, denetimli serbestlikten yararlanan Ercan Sebetçi, kamu yararına ücretsiz olarak çalışma cezasını çektiği Karaman İmam Hatip Ortakokulunda sigortalı olarak çalışmaya başladı.

Denetimli serbestlik hükümlüsü olarak 1 ay önce Karaman İmam Hatip Ortaokulunda kamu yararına ücretsiz hizmete başlayan Ercan Sebetçi, okul idaresi ve velilerin ortak kararı ile işe alındı. Milli Eğitim Bakanlığından okullara her yıl verilen ödenekten yararlanarak maaşını alabilen Ercan Sebetçi hükümlü olduğu okulda sigortalı olarak işe başlama sürecini anlattı.

2006 yılında cezaevine giren Ercan Sebetçi, 10 yıl yattıktan sonra, 1 yıl boyunca sürecek denetimli serbestlik adı altında tahliye olduğunu belirterek "40-45 gün kadar okulda görev yaptım. Göreve başladıktan sonra okul müdürü ve öğretmenler çalışmamı beğenmiş. Bana burada sigortalı olarak çalışmam için teklifte bulundular. Ben de kabul ettim. Şu an burada sigortalı çalışıyorum. Okulda iki torunum var. Onlarla beraber ben de öğrenci gibi gelip gidiyorum" dedi.

Okulda yaptığı işlere değinen Sebetçi, "Okuldaki bozuk sıraları onarıyorum, elektrik arızası, sıva, boya gibi işleri yapıyorum" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZDA CEZAEVİNDE YATMIŞTI"

Türk toplumunda cezaevine girip çıkan insanlara kötü gözle bakıldığını söyleyen Sebetçi, "Hepimiz öyleyiz. Örneğin ben cezaevine girmeden önce bir mahkum gördüğüm zaman kötü gözle bakardım. Fakat hasbelkader diye bir şey var. İnsanın başına her şey gelebilir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan dahi cezaevinde yatmış birisi. Devletin cezaevinden çıkan bir insanının elinden tutması gerekir. Şimdi ben 10 yıl yatmış sonra cezaevinden çıkmışım. İster istemez maddi manevi sıkıntı çekiyoruz. Şu anda benim evimde odunum da yok, kömürüm de yok" şeklinde konuştu.

"ELİNDEN TUTULMAZSA TEKRAR SUÇ İŞLEYECEK"

Cezaevinden çıktıktan sonra eğer çalışamayıp evine ekmek götüremiyor olsaydı nasıl geçimini sağlayacağını soran Ercan Sebetçi, şunları söyledi: "Benim durumumdaki başka bir arkadaş evine ekmek götüremese devlet de elinden tutmazsa o arkadaş tekrar suç işlemiş olacak. Yani devletimiz ve vatandaşlarımız cezaevinden çıkmış diye eline bir iş, ekmek verirse ve o adam dürüst olursa hayatı yoluna girecek. Ama cezaevinden çıkan o adamın elinden tutulmazsa, tekrar suç işleyecek."

"CEZAEVİNE GİRMİŞ ÇIKMIŞ İNSANI KÖTÜ ADDEDİYORUZ"

Karaman İmam Hatip Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Adem Gümüş ise, her cezaevine girmiş çıkmış insanın kötü addedilmesinin doğru olmadığını ifade ederek, "Okul müdürümüz Ercan beyden bahsettikten sonra bu durumun çok uygun olabileceğini söyledim. Çünkü Ercan beyin de bahsettiği gibi Cumhurbaşkanımızın dahi hapse girip çıktığını unutmamak lazım. Her hapse girenin kötü olacağı anlamına gelmez. Okuldaki öğrencilerin ve okul idaresinin, öğretmenlerin, velilerin geri döndüklerinde bu beyefendinin hakikaten çalışmaya meyilli ve çevremizdeki insanlara da örnek bir insan olduğunu ifade ettiler" diye konuştu.

MAAŞINI OKULUN ÖDENEĞİNDEN ALIYOR

Ercan Sebetçi'nin maaşını Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Karaman İmam Hatip Ortaokuluna verilen ödenekten aldığını dile getiren Gümüş de şunları söyledi:

"Ercan beyi kadrolu olarak görmek isteriz fakat bu geçici süreli bir durum. Yani okulumuza devlet tarafından verilen belli bir ödenek var. Bu ödenek belli bir süre içerisinde kullanılacak. Biz de bunu Ercan bey vasıtasıyla kullanmayı uygun gördük. Gönlümüz ister ki, Haziran bitimi itibariyle kendilerini burada veya başka bir devlet kurumunda ya da özel sektörde iyi bir yerde eşine evine çoluğuna çocuğuna ailesine iaşelerini sağlayacak şekilde çalışmasını arzu ederiz. Biz de elimizden geldiğince okul müdürlüğümüz ile birlikte Ercan beye sahip çıkmaya çalışacağız. Bu sosyal sorumluluk projesini; insanlığın, bizim mensup olduğumuz dinin ve kültürümüzün gerekçesi olan bir şey diye düşünüyoruz."

Ceza Çektiği Okulda Sigortalı Çalışan Oldu

Ceza Çektiği Okulda Sigortalı Çalışan Oldu

Ceza Çektiği Okulda Sigortalı Çalışan Oldu

Ceza Çektiği Okulda Sigortalı Çalışan Oldu

Ceza Çektiği Okulda Sigortalı Çalışan Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim