• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ceylanpınarlı Özbeklerden Dev Kutlu Doğum Etkinliği

Ceylanpınarlı Özbeklerden Dev Kutlu Doğum Etkinliği
Kutlu Doğum haftası kutlamaları kapsamında bugün Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ceylanpınar Belediyesi İlçe Müftülüğü...

Kutlu Doğum haftası kutlamaları kapsamında bugün Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ceylanpınar Belediyesi İlçe Müftülüğü ve Şanlıurfalı Özbekler Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Ceylanpınar'da etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen dev Kutlu Doğum Etkinliğinde Özbekler misafirlerine 5 bin kişilik geleneksel Özbek pilavı ikram ettiler. Hazırlıkların imece usUlü gece başlayıp sabah ezanına kadar devam ettiği etkinlik için kadınlı-erkekli yaklaşık 100 kişi ikram edilecek pilav, salata için çaba sarf etti.

Yaklaşık 5 bin kişilik Özbek pilavı hazırlayan Ceylanpınar'daki Afganlılar kendi mahallerinde düzenledikleri program için 10 küçükbaş, 2 de büyükbaş kurban kesti. Şanlıurfa Özbekler Sosyal Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Haydar Ersoy yaptıkları etkinlikte, aralarında yaptıkları iş bölümüyle eksiksiz bir şekilde misafirlerine mahcup olmamak için çaba sarf ettiklerini belirterek böylesine önemli bir günde yaklaşık 5 bin kişiye bu ikramı yaptıklarından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Ersoy, söz konusu etkinliğin birlik beraberliği dayanışmayı ve kaynaşmayı sağladığını ifade ederek, kendilerine bu programda katkıda bulunan Şanlıurfa Valisine, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanına, Ceylanpınar Belediye Başkanına ve Ceylanpınar İlçe Müftülüğüne teşekkür etti.

Gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Erol Duyar, Ceylanpınar eski Belediye Başkanı Mehmet Atilla, Ceylanpınar Belediye Başkan vekili Cemal Karatay, Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Bayol, Abbas Deniz, İsmail Berhuni, Mehmet Altun, ilçenin kanaat önderlerinden Şeyh Seyda Muhammed Ali'nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Ceylanpınarlı Özbeklerden Dev Kutlu Doğum Etkinliği

Ceylanpınarlı Özbeklerden Dev Kutlu Doğum Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim