• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Ceylanpınar’da Planlı Hazır Mezar Uygulaması Başlatıldı

Ceylanpınar’da Planlı Hazır Mezar Uygulaması Başlatıldı
Ceylanpınar Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin koordineli çalışmaları kapsamında ilçe mezarlığında gelişi güzel gerçekleştirilen...

Ceylanpınar Belediyesi ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin koordineli çalışmaları kapsamında ilçe mezarlığında gelişi güzel gerçekleştirilen mezarların önüne geçmek amacıyla çalışma başlatıldı.

100 dönüm ile sınırlı olan Ceylanpınar ilçe mezarlığında bundan sonraki süreçte planlı hazır mezar uygulaması için çalışma başlatıldı. 50 metrede gelişi güzel mezar kazı çalışmalarının önüne geçmek amacıyla nizami ve sistematik bir yapıyla birlikte planlı hazır mezar uygulama çalışmalarına start verildi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, "Bugün 100 dönüm ile sınırlı olan asri mezarlık alanındayız. 2015 yılının 3. döneminde Belediye Başkanı Menderes Atilla'nın talepleri üzerine eski mezarlığımız alanında daha farklı bir düzenlemelere gidilmesine dair taleplerimiz vardı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz sağlık işler daire başkanlığından yapılan talepler üzerine bugün arkadaşlar burada bundan sonra planlı hazır mezar çalışmaları başlatmış durumdalar. Belli bir alanda 50 m daha öncesinde gelişi güzel mezar kazımın dan öte daha nizami, planlı ve sistematik mezarlarımız ve hocamız burada kipleye olacak şekilde yeni mezar sistemine geçmiş durumdayız. Bu şekli ile alanı daha ekonomik olarak kullanmış oluyoruz. Bu işin 1. etabı 2. etabı ise bizim diğer alan kalan kısım var, kalan kısmıyla alakalı çalışmaya geçilecek ilerleyen dönemlerde yine eski mezarlığımızda Belediye Başkanımız Menderes Atilla'nın talebi üzerine Cami restorasyon, aydınlatma işi ile birlikte çevrede bulunmayan demir korkuluklar yapılmış olacak. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor ayrıca ara parseller kilitli parke döşeme çalışmalarımız ile birlikte örtülmüş olacak" dedi.

Ceylanpınar’da Planlı Hazır Mezar Uygulaması Başlatıldı

Ceylanpınar’da Planlı Hazır Mezar Uygulaması Başlatıldı

Ceylanpınar’da Planlı Hazır Mezar Uygulaması Başlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim