• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Ceylanpınar soruşturmasındaki sanıklara müebbet hapis talebi

Ceylanpınar soruşturmasındaki sanıklara müebbet hapis talebi
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın evlerinde şehit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan 9 sanık hakkında, müebbet hapis cezası istendi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015'te, polis memurları Feyyaz Yumuşak ile Okan Acar'ın evlerinde şehit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu 9 sanık hakkında, "Devletin birliği ve ülke bütünlüğü bozma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme" suçlarından müebbet hapis cezası isteniyor.

Cumhuriyet Savcısı İhsan Güngör tarafından hazırlanan iddianame, Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Savcı Güngör, polis memurları Yumuşak ve Acar'ın şehit edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırladığı iddianamenin giriş bölümünde, terör örgütü PKK/KCK ve gençlik yapılanması YDG-H hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu.

YDG-H'nin, PKK/KCK'nın yöneticilerinin talimatları doğrultusunda Türkiye'deki gençlik örgütlenmelerini bir çatı altında toplamak amacıyla kurulduğu belirtilen iddianamede, örgütün, illegal faaliyetlerini son derece gizli biçimde sürdürerek eylemlerini de "sivil savunma" adıyla hayata geçirmeye çalıştığı bildirildi.

"Bölge halkını diri tutma amaçlanmıştır"

Örgütün, eylem ve etkinliklerini, geniş kitleleri hedefleyen yürüyüşler ve dar sokak faaliyetleri olmak üzere 2 şekilde organize ettiği vurgulanan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Bu iki eylem türü birbirini tamamlayan mahiyettedir. Eylemlerle de sözde ateşkes döneminde terör örgütünün elini güçlendirerek bölge halkının diri tutulması amaçlanmıştır. Şiddet eylemlerinin yönü, son süreçte kırsal alanda asgari düzeyde olması nedeniyle şehir merkezleri, üniversiteler ve metropollere yönelmiştir. YDG-H, bu süreçte yapısal bir rol üstlenmiştir. YDG-H'nin amaç ve hedefleri üzerinde önemle durduğu konuların başında yer alan fuhuş, uyuşturucu ve bölgede faaliyet yürüten cemaatler ile ilgili bir yandan toplumsal tabanda sözde meşruiyet zemini oluşturma, bir yandan da hedef kitle olarak görülen gençlerin farklı alanlara kanalize olmasına karşı ön alma stratejisi uygulanmıştır."

Örgütün eylem çağrıları

İddianamede, PKK/KCK'nın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması, Hür Dava Partisi binaları ve üyelerine saldırılar, DAEŞ ile PYD arasında Kobani'de yaşanan çatışmalar sonrası 6 Ekim'de başlayan ve 50 kişinin hayatını kaybettiği olaylarla eylemsizlik sürecini provake ederek serhildan çağrıları yapmaktan geri kalmadığı, ayrıca 20 Temmuz 2015'te Suruç ilçesinde yaşanan canlı bomba saldırısı sonrası ülke genelinde şiddet eylemlerine yöneldiği anlatıldı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim