• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Ceyhan Havzası Yönetim Heyeti Toplantısı

Ceyhan Havzası Yönetim Heyeti Toplantısı
Ceyhan Havzası Yönetim Heyeti Toplantısı, Osmaniye Valiliği Rahime Hatun salonunda yapıldı.

Ceyhan Havzası Yönetim Heyeti Toplantısı, Osmaniye Valiliği Rahime Hatun salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ceyhan Havzası Koordinatör Valisi Kerem Al, tarih boyunca tüm medeniyetlerin su havzalarında şekillendiğini ve çağımızda da suyun aynı öneme sahip olduğunu belirterek, "Ne yazık ki çağımızda su havzaları iyi korunamıyor. Su kalitesi düşüyor ve bazı nehirlerimiz katı atık taşıma kanalları haline geliyor. Sudaki bu kirlenme sağlık anlamında hayatımızı oldukça etkileyen bir unsur. Bu havzalardan bir tanesi de Ceyhan Havzamız. Belki 20-30 yıl öncesine kadar fazla sorun yoktu ama bugün numuneler alındığında olumsuz yüksek değerlerle karşılaşıyoruz. Sular daha çok tarım ilaçları ve sanayi nedeniyle kirleniyor. Bugünkü toplantımızda mevcut durumun ne olduğunu, önceki toplantılarımızda alınan kararların durumunu ve neler yapmamız gerektiğini konuşacağız" dedi.

Toplantıda, Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi Başmühendisi Ayşe Aydın, "Havza Yönetim Heyetlerinin Teşekkülü, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ" ve Ceyhan Havzası Koruma Eylem Planı Takip Tablolarına veri girişleri ile ilgili bilgilendirme sunumunu yaptı. Daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden Uzman Yardımcısı Onur Altun "Türkiye'de İçme Suyu Kaynaklarının Korunmasına Yönelik Özel Hüküm Çalışmaları" konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Toplantının son bölümünde ise Ceyhan Havzası'nda yer alan Kahramanmaraş, Osmaniye ve Adana İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantıları neticesinde, Ceyhan Havzası Yönetim Heyeti'ne gönderilen raporlar ve gündem önerileri değerlendirildi.

Toplantı sonunda Vali Kerem Al, toplantıda alınan kararların takip edilmesi ve değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, toplantıya katılan ve katkı sunan herkese teşekkür etti. Toplantıya, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Vali Yardımcısı Mehmet Öz, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Nurettin Dayan, DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın ve Ceyhan Havzası Yönetim Heyeti Üyeleri katıldı.

Ceyhan Havzası Yönetim Heyeti Toplantısı

Ceyhan Havzası Yönetim Heyeti Toplantısı

Ceyhan Havzası Yönetim Heyeti Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim