• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Çevreye En Çok Yatırım Ödülü Kocaeli Büyükşehir’e

Çevreye En Çok Yatırım Ödülü Kocaeli Büyükşehir’e
Ankara'da geçekleştirilen 2. Su ve Çevre Ödülleri töreninde, Çevreye En Çok Yatırım ödülüne Kocaeli Büyükşehir Belediyesi layık görüldü.

Ankara'da geçekleştirilen 2. Su ve Çevre Ödülleri töreninde, Çevreye En Çok Yatırım ödülüne Kocaeli Büyükşehir Belediyesi layık görüldü.

Hayat İçin Su Derneği (HAYSU) ile Uluslararası Girişimciler İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (UGİSAD) tarafından "Su ve Çevre Ödülleri" sahiplerini buldu. Ankara'da bir otelde düzenlenen törende, yerel yönetimlerin su ile çevre alanlarındaki yatırımları ve Büyükşehirler, il ve ilçe Belediyeleri ayrı ayrı kategorilerde değerlendirildi. 30 Büyükşehir Belediyesi arasından Kocaeli, çevreye en çok yatırım yapan belediye olarak ödülünü aldı. Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Bürokratlar ve birçok Sivil Toplum Kuruluşunun yer aldığı programa; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu adına Başkan Danışmanı Ömer Polat katıldı.

Çevreye En Çok Yatırım Yapan Büyükşehir Belediyesi ödülünü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Sarıgül'ün elinden alan Başkan Danışmanı Ömer Polat, "Maharet iltifata tabidir. Bunun en güzeli örneği de 2004 yılında 5216 sayılı yasanın çıkarılmasında ve pilot uygulama olarak Kocaeli ve İstanbul illerinde ki başarıdır. Bugün otuz Büyükşehir Belediyesi'nin il sınırlarıyla Büyükşehir olmasının altında ki etkende bu başarıdır. Bu tür ödüllerde başarıların bir tacı haline gelmiştir" dedi.

HAYSU tanıtım filmi gösteriminin ardından, ödül alan kurum ve kuruluşların açıklandığı törende, "En İyi Atık Yönetimi" ödülü Gaziantep, "Çevreye En Çok Yatırım Yapan Belediye" ödülü Kocaeli ile "En İyi Geri Dönüşüm Yönetimine Sahip Belediye" ödülü Ordu'nun oldu. "En İyi Çevre Kaynakları Yönetimi" ödülü İstanbul Büyükşehir Belediyesine verilirken, "En Hızlı Gelişen Sular İdaresi" ödülüne Malatya, "En İyi Su Yönetimine Sahip İdare" ödülüne Bursa, "En İyi Bilişim Altyapısına Sahip İdare" ödülüne de Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi layık görüldü. Ödüle hak kazanan İl Belediyeleri Çankırı, Kırşehir ve Rize olurken, ilçe belediyelerinde ise Şanlıurfa Eyyübiye, Karabük Safranbolu ile Ankara Pursaklar oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim