• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Çevreci Eylemine Mühür Engeli

Çevreci Eylemine Mühür Engeli
Muratpaşa Belediyesi, Fener mahallesinde bulunan 71 yıllık Bababurnu Deniz Feneri'nin olduğu yere yapılan inşaatı mühürledi.

Muratpaşa Belediyesi, Fener mahallesinde bulunan 71 yıllık Bababurnu Deniz Feneri'nin olduğu yere yapılan inşaatı mühürledi. Fener'deki çalışmaları protesto etmek için gelen çevreciler ise, alanın mühürlendiğini görünce basın açıklaması yaparak dağıldı.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Fener mahallesinde arkasında hemen lüks konutların yükseldiği, kentin denize uzanan en uç noktası Bababurnu'nda seyirdeki gemilere yol gösteren 71 yıllık deniz fenerinin müştemilatı, geçtiğimiz haftalarda "turistik tesis'e dönüştürmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ından yapılan plan değişikliğiyle yıkılmıştı. 1'inci derece doğal SİT alanı da olan bölgede müştemilat binasının kafe- restoran olarak kullanılabilmesi için inşaatına başlanmıştı. İnşaat, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci'nin yönetiminde, bugün çevreciler tarafından yapılacak eylemin öncesinde mühürledi.

İnşaat alanında açıklama yapan Başkan Yardımcısı Cephaneci, "Muratpaşa Belediyesi olarak önce inşaat ruhsatı verdi. Yapılan incelemelerde inşaatın projeye uyulmadığı tespit edildi. Bu nedenle inşaatı mühürledik ve ruhsatın iptali için çalışmalara başladık. Yapılan inşaatın ise yıkımı gerçekleştirilecek" dedi.

ÇEVRECİLER: "KATLİAM YAŞANDI"

Antalya, Burdur, Isparta, Denizli, Kaş Platformu üyesi çevreciler inşaat çalışmalarını protesto için toplandığı sıralarda Muratpaşa Belediye ekipleri de mühürleme işlemi için inşaat alanına geldi. "Falezler 1. Derece Doğal SİT Alanıdır İnşaat Yapılamaz" ve "Falezler ve Deniz Feneri Ticari Alan Değildir Park Olmalıdır" yazılı pankartlar açan Platform üyeleri adına sözcü Hediye Gündüz, Bababurun'da bir katliamın yaşandığını ileri sürdü.

Falezlerin rant ve çıkar uğruna katledildiğini kaydeden Gündüz, "Antalya halkına park olması, yeşil alan olması gereken bir alandır. Deniz fenerinin 71 yıllık kültürel tarihi var. Burada o kültürel değerlerle, doğa ile iç içe olmalıdır. 1 haftada bile burada ciddi çevre tahribatı yapılmış. İnşaatın devam etmesi çok büyük yanlış olacaktı" diye konuştu.

İnşaat alanının mühürlendiğini gören çevreciler, basın açıklaması yaparak dağıldı.

Çevreci Eylemine Mühür Engeli

Çevreci Eylemine Mühür Engeli

Çevreci Eylemine Mühür Engeli

Çevreci Eylemine Mühür Engeli

Çevreci Eylemine Mühür Engeli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim