• BIST 9689.36
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Çevre Yolu İçin Eylem Planı Hazır

Çevre Yolu İçin Eylem Planı Hazır
Van Ekonomi Konseyi Dönem Başkanı Enver Memduhoğlu, çevre yolu ile ilgili sıkıntıların çözümü noktasında çalışmalara başladıklarını belirterek,...

Van Ekonomi Konseyi Dönem Başkanı Enver Memduhoğlu, çevre yolu ile ilgili sıkıntıların çözümü noktasında çalışmalara başladıklarını belirterek, çevre yolu için eylem planı hazırladıklarını söyledi.

Van Ekonomi Konseyi, gündemi meşgul eden sorunların çözümü noktasında Van Ticaret Borsası (VAN TB) toplantı salonunda bir araya geldi. Van Ticaret Borsası dönem başkanlığında yapılan toplantıda ilk gündem maddesini oluşturan çevre yolu ile ilgili sıkıntıların çözümü konuşuldu. Çevre yolu için çalışmalara başladıklarını ifade eden Van Ekonomi Konseyi Dönem Başkanı Enver Memduhoğlu, "Konunun ehemmiyeti ve ivedi olarak çözümü noktasında belirlenen eylem planımızda, vatandaşlarımızın yaşamış olduğu mağduriyet, çevre yolunun tamamlanan alt yapı kısmının mevcut durumu, konunun çözümünde tarafların kim olduğu ve harekete geçmelerini sağlayacak girişimlerin oluşturulması, çevre yolu yapımında kılavuz olarak belirlenen kanunlardan hangisinin Van halkımızın menfaatine yarayacağı, emsal olarak kabul edilecek diğer illerdeki yapılan bu tür yatırımların ne şekilde yürütüldüğü, teknik olarak yapılan eksikliklerin belirlenmesi ve yolun tamamlanması sonucunda ekonomiye ve çevreye ne tür katkıların sağlanacağı gibi konularda araştırma yapılması eylem planımızın başlıklarını oluşturmaktadır. Vatandaşlarımızın yaşamış olduğu mağduriyet sosyal bir sorun haline gelmekte ve insanların yapmış olduğu arsa alışverişleri bir çıkmaza girmekte ve büyük anlaşmazlıklara sebep olmaktadır" dedi.

"ÇEVRE YOLU SERMAYE GÖÇÜNÜ ENGELLEYECEKTİR"

Tamamlanan yolun alt yapı çalışmaları konusunda hiçbir kurumun ve STK'nın bilgisinin olmadığı, görselliği konusunda bilgilendirilmelerin yapılmadığının ortada olduğunu vurgulayan Memduhoğlu, şunları söyledi:

"Emlakçılar derneği başta olmak üzere birçok mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız, yol yapımında kılavuz olarak uygulanan kanunların "18. madde" halkımızın taleplerini karşılamadığını tarafımıza bildirmiştir. Ayrıca, yolun yapılması konusunda, bu sıkıntıların giderilmesi açısından, muhatap bulamadıklarını dile getirdi. Ekonomi konseyi olarak, çözüm noktasında muhatap olarak kabul edilen kurumlara ziyaretler de bulunularak, konunun çözümünde somut eylemlerin oluşturulmasını sağlamak amacımızdır. Ülkemizin diğer illerinde yapılan bu çaptaki projeler de, bu tür sıkıntıların yaşanmadığı ve kamulaştırma adı altında çok hızlı bir şekilde tamamlandığı bilinmektedir. Bölgemizde bu tür sıkıntıların oluşması büyük çaptaki sermaye göçünün de yaşanmasına ve yapılacak olan yatırımlara da engel olmaktadır. Van'da, ekonomiye yön veren emlak alım ve satım piyasası da bu tür belirsizlik nedeniyle istenilen seviyeye ulaşamamaktadır."

"TÜM STK'LARIN BİRLEŞMELERİNİ TALEP EDİYORUZ"

Önceki yapmış oldukları açıklamada olduğu gibi konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan Memduhoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu konuyla ilgili gerekli rapor ve belge hazırlandıktan sonra konunun çözüme kavuşması için resmi olarak muhatap olan merciyle görüşmeler yapacağız. Emlak sahiplerinin mağdur olmaması açısından yürütülecek çalışmalara Van'daki tüm STK'ların çözüm noktasında birleşmelerini talep ediyoruz. Yapmış olduğumuz ön çalışmalarda kamulaştırmanın yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Sorun, acilen çözüme kavuşmalı, yolun yapımına devam edilmeli ve kısa zamanda bitirilmesi sağlanmalıdır. Çevre yolu tamamlandığında, sektörel anlamda üreticimiz, çiftçimiz, sanayicimiz ve esnafımızın her anlamda rahatlayacağı kesindir. Aksi bir durumun oluşmaması için, çevre yolu sorununun çözümü noktasında tüm SKT'lara çağrımız bu yönde olup, herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerekmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim