• BIST 8963.12
  • Altın 2279.145
  • Dolar 32.3093
  • Euro 35.0859
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Çevre Ve Şehircilikte Kahramanmaraş Yılın Örnek Şehri Seçildi

Çevre Ve Şehircilikte Kahramanmaraş Yılın Örnek Şehri Seçildi
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Merkezi tarafından Türkiye'de Üniversitelerde yapılan araştırma ve anketler sonucunda 81 il arasından Kahramanmaraş...

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Merkezi tarafından Türkiye'de Üniversitelerde yapılan araştırma ve anketler sonucunda 81 il arasından Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilikte yılın örnek şehri seçildi.

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Merkez Sözcüsü Burak Ballı düzenlediği basın toplantısında Büyük Şehir Belediyesinin son yıllarda yapmış olduğu ve tasarlanan projeleri ile 2015 yılının örnek Şehrinin Kahramanmaraş olduğunu duyurdu. Burak Ballı, " Kahramanmaraş ili Türkiye'de 81 ilde bulunan Üniversitelerde yapılan araştırma ve anketler sonucunda gençler tarafından Çevre ve Şehircilikte 2015 yılının örnek şehri seçilmiştir" dedi.

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu'nun Başdanışmanı Burak Ballı, "Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin tamamlanan projeleri arasında Mağralı Mahallesi Sosyal Tesisi Türkoğlu Sosyal Tesisi Afşin Kent Meydanı Andırın İlçemize Park Projesi ve hali hazırda devam eden Gayberli - Hacı Bayram Veli ve Malikejder Mahalleleri Kentsel Dönüşüm, Kayak Merkezi ve Mesire Alanı, Atık Ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi Projesi, Ağcalı Vadisi Rekreasyon Alanı " Peyzaj Projesi, Kültür Park, Tekke Kentsel Dönüşüm Alanı projeleri Kahramanmaraş'ın son yıllarda Çevre ve Şehircilik anlamındaki gelişimine büyük katkı sağlamıştır. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin yakın zaman hayata geçireceği yeni projeleri olan Menzelet piknik ve mesire alanı, Yaya Dostu Projeleri, Elbistan İlçesi Ceyhan Nehrinin Kaynağına Rekreasyon Alanı, Kumaşır Gölü Rekreasyon Alanı, Termal Otel ve Kongre Merkezi, Gençlik Merkezi, Yapay Plaj Projesi, Onikişubat ve Dulkadiroğlu Atık Su Arıtma Tesisi gibi projelerin Kahramanmaraş ilimize gerek iş alanı gerekse Sosyal ve Turizm alanlarında büyük katkı sağlayacaktır. Kahramanmaraş, eski ve halk arasındaki adıyla Maraş, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on sekizinci şehri. 2014 itibarıyla 1.089.038 nüfusa sahiptir. Kurtuluş Savaşı'nda işgale direnişi nedeniyle TBMM tarafından 5 Nisan 1925'te şehre İstiklal Madalyası verildi. 7 Şubat 1973'te Maraş olan adı, Kahramanmaraş olarak değiştirildi. Dövme dondurmasıyla meşhurdur. Kahramanmaraş'ın dövme dondurması yerel şirketlerin azmi ve katkısıyla ünü tüm dünyaya yayılmış ve birçok dünya şehirlerinde dondurma şubeleri açılmıştır. 2012'de çıkarılan 6360 sayılı kanun ile büyükşehir oldu. Aynı zamanda Kahramanmaraş Türkiye'nin elektrik ihtiyacının %14'ünü karşılamaktadır. Kahramanmaraş yakın tarihte olduğu gibi bugün de önemli kültürel miraslarımızdan biridir. Çevre ve Şehircilikte yılın Şehri şeçilen Kahramanmaraşın ödülü önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş Halkı adına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Fatih Mehmet Erkoç'a beyefendiye Konfederasyonun Genel Merkez yetkilileri tarafından takdim edilecek" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim