• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Cizre’de İftar Yaptı

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Cizre’de İftar Yaptı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şırnak Valiliğinin Cizre'de düzenlediği iftar programına katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şırnak Valiliğinin Cizre'de düzenlediği iftar programına katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bazı temaslarda bulunmak üzere geldiği Şırnak'ta Valilik tarafından organize edilen iftar programına katılmak için Cizre ilçesine geldi. Bakan Özhaseki ve beraberindekiler Kaymakam Ahmet Adanur tarafından karşılandı. İftar programına katılan vatandaşlarla selamlaşan Bakan Özhaseki Cizrelilerle iftar açtı.

İftar programında bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, zor bir coğrafyada yaşadıklarını belirterek, bu coğrafyanın jeopolitik konumu itibarıyla dış devletlerin kendi insanlarımızı kullanarak burada hak elde etme isteği olduğunu söyledi. Görünürde hal arama mücadelesi adı altında özgürlük mücadelesi verdiklerini savunan kişilerin arkasında büyük devletlerin olduğunu söyleyen Özhaseki, "Hak arama özgürlük mücadelesi gibi görünse de görünürde ama arkalarında büyük devlet destekleri ile ayakta duruyorlar. Zannediyor musunuz ki kandırılmış birkaç gençtirler. Evet kandırılmış gençler olabilir ama arkalarında büyük devlet destekleri var. Büyük devlet desteği olmadan hiç kimse dağlarda savaşma imkanı yok. O zaman içerisinde emperyalist güçlerin ve bu topraklar üzerinde gözü olanların hesapları neticesinde piyon olarak oynadığı birçok zavallı çıkıyor. ortaya. Bunların hepsi bu toprakların insanları ama arkalarındaki güçler onları öyle bir kullanıyorlar ki zaman içerisinde hepsi bu toprağın içinde ölüp gidiyorlar. Yazık değil mi? Günah değil mi? Bu topraklar kime yetmiyor? Şu içinde bulunduğumuz vatan coğrafyası içinde bir ucu ege denizi bir ucu Karadeniz, bir ucu Akdeniz dünyanın en güzel yerleri niye hep beraber kardeşçe yaşamayalım" dedi.

"Artık yaraları sarma zamanı geldi" diyen Özhaseki, şunları kaydetti:

"Bu hesabı yapıyoruz şimdi. Bu hesabı her taraf için yapıyoruz. Sur içinde yapıyoruz. Şırnak merkez içinde Cizre içinde Silopi, İdil, Yüksekova ve Nusaybin içinde yapıyoruz. Yapılacak çok işimiz var. Bu işleri yaparken devlet olarak vazgeçmeyeceğimiz birkaç husus var 1. güvenlikten vazgeçmeceğiz. Çünkü güvenlik olmayınca hemen birileri bundan yüz buluyorlar ve bundan istifade ediyorlar. Devlet yok sanıyorlar. Elinde silahı ile ortaya çıkıyor ve kendini devlet zannediyor. Hiçbir devlet buna izin vermez. Hiçbir devlet kendi içerisinde bir silahlı grup çıkıp da yeni bir devlet kurulmasına izin vermez öyle bir şey yok. İnşallah bundan sonra istikrar ve huzur daim olur.

İkincisi; devletin teröristlere karşı sert ve kudretli bir eli vardı. Şimdi bundan sonra devletin kucaklama ve zararların temin hususunda ve kanayan yaraları sarması lazım. Evi yanmışsa tazmin edilmesi lazım. Dükkanı yanmışsa yerine getirilmesi lazım. Ticaretin canlandırılması lazım. Bütün bunların yapılması için yeni şimdi dönem başlıyor. Üçüncüsü; devlet olarak buraları ayrıcalıklı bölge ilan edip buraların kalkınmasını, ayağa kalkmasını sağlamak. Nasıl ayağa kaldıracağız bunların yolları çalışılıyor. Cizre olmak üzere bütün terör mağduru il ve ilçelerimiz ayağa kalkacak. Biz buranın Nuh'un şehri olduğunu biliyoruz. Biz burada 4 tane ev yapıp gitmek istemiyoruz. Bu fırsat ele zor geçer biz bu durumu fırsata çevirerek büyük şehir planlamasıyla burada hayat daha iyi devam etsin. Hiç bir şey eskisi gibi olmasın. Ondan sonra da hiç kimse eline silah alıp da burada rüşvet toplamaya onun bunun işine karışmaya bir daha cesaret etmesinler."

İstanbul'daki terör saldırısına değinen Özhaseki, "Terörün dini yok imanı yok, insafı yok. Eğer insafı olsaydı gidip de havaalanında 41 kişiyi öldürmezdi. Havaalanındaki insan ya çocuğunu bekliyor ya anasını bekliyor orda oturan masum insanı öldürmek hangi dinde var? Bu terör denen dinsiz imansızlar şuraya bir bomba atıyor 50 kişi ölüyor. Elinde ekmek olan kişide ölüyor durakta beleyen de ölüyor. Bu barbarlık hangi dinde var? Büyük bir bela ile karşı karşıyayız. Bu kandırılmış 4 kişinin belası değil. Bu arkasında koca koca devletler olan ve bu coğrafya üzerinde hesabı var. Allah için sizden ricamız bunlara kanmamanız bunlara destek vermemenizdir" diye konuştu.

Terör örgütü uzantılarının kendilerini bir türlü kabul etmediğini belirten Özhaseki, "Avrupa'ya gidip ağladıkları kadar Amerika'ya gidip ağladıkları kadar şu yumruktan vazgeçip el sıksalar burada her şey daha farklı olacaktı. Beraber mecliste yüz yüze baktığımız insanlar el sıkmadan imtina ediyorlar hep yumruk sıkmış kavga halindeler ama Avrupa ya gidince el pençe durup ağlıyorlar. Tam tersi olsa burada işimiz daha kolay olurdu" dedi.

Bakan Özhaseki'ye Vali Ali İhsan Su tarafından kilim ve Şehri Nuh gemi maketi hediye edildi. Bakan Özhaseki ve beraberindekiler Cizre Ulucami'de kılınan teravih namazının ardından Ankara'ya dönmek üzere özel uçakla Cizre'den ayrıldı.

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Cizre’de İftar Yaptı

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Cizre’de İftar Yaptı

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Cizre’de İftar Yaptı

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Cizre’de İftar Yaptı

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Cizre’de İftar Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim