• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İncesu Belediyesi tarafından düzenlenen açılış ve temel atma programında yaptığı konuşmada, "Hamd olsun...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İncesu Belediyesi tarafından düzenlenen açılış ve temel atma programında yaptığı konuşmada, "Hamd olsun dirayetli davrandık, temizledik. O eştikleri çukurlara elinde silah olan ne kadar katil varsa hepsini gömdük. 10 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

İncesu Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Vali Süleyman Kamçı, hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür etti. Programda konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, dün şehit olan askerlerin ailelerine baş sağlığı diledi. Cumhuriyet tarihinde PKK ile en önemli mücadelenin son iki yılda verildiğini kaydeden Özhaseki, "Hamd olsun dirayetli davrandık, temizledik. O eştikleri çukurlara elinde silah olan ne kadar katil varsa hepsini gömdük. 10 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi. Oralarda, şehirlerde güvenlik sağlandı. Ama dağlarda, sağda, solda örgüt yapısı irtibatlı "Burada bekleyin" denilenler de şimdi yavaş yavaş temizleniyor. Rabbim bir daha şehit acısı vermesin, hiç birimizin evine bu ateşi düşürmesin. Biz şimdi ağlayacağız, dualar edeceğiz ama o evde o duman tütecek. Ama bitiyor. Cumhuriyet tarihi boyunca bunlarla en önemli mücadeleyi son iki yıl içerisinde biz verdik. Oralara sık giden bir kardeşinizim. Her gittiğimde de bombalar patlıyor, çatışmaların olduğu bölgelere kadar gittim. Tehditler de var, hiç önemli, değil. Oradaki vatandaşların da yaralarını sarıyoruz. Çok güzel evler yapıyoruz orada, vatandaşları oturtuyoruz. Oradaki vatandaşlar bunların zulmünden bıkmışlar, her gittiğimizde dua ediyorlar. Çünkü oradakilerin çocuklarını zorla PKK kamplarına götürüyorlardı. Dağlara her ay yüzlerce adam götürüyorlardı. Şimdi gitmiyor. Son bir yıl içerisinde gidenlerin sayısı 40 civarında. Bitirdik Allah'ın izniyle, Türkiye'de bir daha bu konuşulmayacak" ifadelerini kullandı.

"Büyüme hızımız geçen sene Avrupa ülkelerinin iki katı"

Geçen yılki büyüme hızının Avrupa ülkelerinin büyümesinin iki katı olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, "Referandum sürecinde batıda bize düşmanlık eden ve bunu sinsice yapan ülkelerin gerçek yüzlerini gördük. Türkiye'deki örgütleri kimin beslediğini görün. Onları da tuşa getirdik. NATO toplantısındaki cumhurbaşkanımızın tavrını görüyorsunuz değil mi? 10-15 sene önce giden bir başbakan ABD başkanı karşısında iki büklüm ayakta bekliyordu, 600 milyon Dolar para istemek için. Aradan 15-17 sene geçti. Şimdi aslanlar gibi gidiyor cumhurbaşkanımız, bizleri temsil ediyor, Türk milletinin onurunu koruyor. Ekonomik boğma hareketine girdiler. Şükür ihtilalin olduğu, yurt dışında bizim savaşta olduğumuz, içeride belaların olduğu, PKK'yı bitirdiğimiz dönemde büyüme hızımız geçen sene Avrupa ülkelerinin büyüme hızının tam 2 katı. Şimdi önümüz açık. Bu zorluklar olacak, bu coğrafya zor bir coğrafya. Önemli olan bunların altından kalkabilecek irademizin olup olmadığı. Allah'a hamt olsun bizim irademiz var, hepsinin üstünden geliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kesilen kurdeleyle birlikte program sonlandı. Programa AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız ile İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de eşlik etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim