• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de 20 yıl önce kentsel dönüşüm projelerine başlandığını belirtti ve "Kayserimizde şehircilik...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de 20 yıl önce kentsel dönüşüm projelerine başlandığını belirtti ve "Kayserimizde şehircilik konusunda örnek projeler yapılıyor." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediyesi tarafından yürütülen Küçükali Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptırılan 13 bloktan oluşan 571 dairenin teme atma törenine katıldı. Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Melikgazi Belediyemizin başlatmış olduğu hizmetin kazasız ve belasız bitmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Bu bölge bizim bölgemiz. Atalarımızın mezarları buradadır. Basmadığımız yer kalmadı. O gün ki konutlar ihtiyaca cevap vermeyince dönüşüm kaçınılmaz oldu. Günümüzde ülkeler yarıştığı gibi şehirler de yarışıyor. Bu şehirler arasında Kayseri'de var. Kayseri'nin sanayi ve ticaretinde ileri gitmesi gerekiyor. Her alanda iddialı hale gelmesi gerekiyor. Bizler siyaseten Ankara'da sizleri temsil etmeye çalışıyoruz. Senelerce bize destek verdiniz. Her gittiğimiz sokakta sizlerle karşılaştığımızda bizlere dua edip bizleri cesaretlendirdiniz. İnşallah görev süremiz bittiğinde bizim hakkımızda siyah bir leke görmeyeceksiniz. Sizlere iyi hizmet etmiş olarak döneceğiz. Şehrimizin projelerini bire bir takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kayseri'de kentsel dönüşümün 20 yıl önce başladığını belirten Özhaseki, "Yaptığımız projeler sayesinde binlerce kötü yapıyı yıktık ama kimsenin bedduasını almadık. Kayserinin doğusundan batısına onlarca mahallemizde kentsel dönüşümü başlattık. Bunlar bir Kayseri pratiği ile yapıldı. Türkiyenin birçok yerinde gördüğüm kentsel dönüşüm yerleri beni ürkütüyor. Belediye başkanlarımız yıktıkları evlerin yerine çok kötü evler yapıyorlar. Yapılacak evlerin içerisinde mutlu olmamız lazım. Kayserimizde şehircilik noktasında çok güzel işler yapılıyor." diye konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, yapıların içinde yaşayacak vatandaşlara ve kente hayırlı olmasını dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Özhaseki'nin ardından yapılacak olan 13 bloğun temeli atıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim