• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bazıları diyorlar ki "Bu işi şenliğe döktünüz" evet şenliğe döktük. Ne olacak. Bir belayı atlattık,...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bazıları diyorlar ki "Bu işi şenliğe döktünüz" evet şenliğe döktük. Ne olacak. Bir belayı atlattık, bir darbeyi atlattık, büyük bir imtihan verdik" dedi.

Kayseri'deki demokrasi nöbetinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki binlerce vatandaşa sürpriz yaparak pop müzik sanatçısı Mustafa Ceceli'yi getirdi. Meydanı dolduran binlerce vatandaşı eşi Neşe Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve pop müzik sanatçısı Mustafa Ceceli ile selamlayan Bakan Özhaseki, demokrasi nöbetinin şenliğe dönüştüğü yönündeki eleştirilere yanıt verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bazıları diyorlar ki "Bu işi şenliğe döktünüz" evet şenliğe döktük. Ne olacak. Bir belayı atlattık, bir darbeyi atlattık, büyük bir imtihan verdik. Elbette şimdi keyfini çıkarmak bizim hakkımız" dedi.

"Biz ramazanda oruç tutarız. Allah bile ramazanın sonunda insanlara bayram ikram eder. Biz de bayramı yapıyoruz şimdi. Hasedinden kuruyan darbe yandaşları da bu iş tiyatro diyorlar. Sizin ömrünüz tiyatro. Her tarafınız yalan sizin" diyen Bakan Özhaseki, "Azıcık başarılı olsalardı karşımıza çıkacak manzara şuydu; Eğer Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatına kast edebilselerdi Türkiye'nin karşılaşacağı manzara iç savaştı, iç savaş çıkacaktı. Kimse Recep Tayyip Erdoğan'ı sessizce kabullenip de zamanında rahmetli Menderes'e olduğu gibi "eh ne yapalım kaderi böyleymiş" demeyecekti. Dün ona karşı darbe yaptılar ve şehit ettiler. Sonra gelen bütün liderlere aynı oyunları oynadılar. Şimdi de liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a yaptılar. Allah korusun eğer ömrüne bir şey olsaydı Türkiye'de olacak tek şey iş savaş çıkacaktı. Bu iç savaşın nerede biteceğini bir tek Allah bilirdi. Ülkenin Güney Doğusu'nu bir parçalanmaya götürmek istiyorlardı. Asıl hesapları, boğazlar üzerindeki 100 yıl önceki Sevr'i hortlatmak istiyorlardı. Bu ülkeyi çökertmek istiyorlardı. Bu ülke çöktüğü zaman mazlumların ümidi sönecekti. Darbeden bir gün sonra bizi arayan bir çok ülkedeki Müslüman bakan arkadaşlar, "Darbe tehlikesi geçti değil mi? Hakimsiniz oraya değil mi? Sabaha kadar uyumadık artık sevinelim mi?" diye soruyorlardı bize. Allah'a hamd olsun iyiyiz. Biz bu darbeyi def ettik. Millet göğsünü siper etti. Asla silah sıkmadık. Sadece çıplak göğsümüz ile karşı durduk darbecileri mahvettik dediğimiz zaman emin olun telefonların karşısındaki muhataplarımız sevinç gözyaşı döküyorlardı.

O zalimlerin hesap edemedikleri üç şey vardı. Birincisi bütün planların üzerinde plan yapan Allah vardı. Sonra bütün bu kötülüklere karşı dimdik ayakta duran Recep Tayyip Erdoğan'ı tanımıyorlardı. Sonra sizin gücünüzü bilmiyorlardı. Bunların hepsi bir araya geldiği zaman Allah'a hamd olsun bugün bayram ediyoruz. Elbette ki şenlik yapacağız, elbette ki keyfini çıkaracağız bu işin. Bazen diyorlar ki darbe geçti de niye devam ediyorsunuz diyorlar. Bunlar senelerce 40 yıl boyunca her türlü hile yalan ve takiyye ile geldiler buraya. "Sakın ha oruç tutmayın sizi Müslüman zannederler göstermeyin kendinizi" dediler hakimlerine, subaylarına. Konuşurken kelime-i şahadet getirmemelerini söylediler.

Çocukluktan beri dedelerimiz bize imanın şartını öğrettiler. Bunların hepsini ortadan kaldırdılar. İslam'ın şartlarını nasıl kaldırıyorsunuz. Allah'ın haram kıldığı şeyleri nasıl helal kılıyorsunuz? Peygamberimizin hayatını bakanlar bir gün olsun dilinden yalan döküldüğünü söyleyemez. Bunlar kendilerini sakladılar. Hiç ummadığınız şekilde karşınıza çıkabilirler. Adeta köşeye sıkışan kedi gibi tırmalamaya çalışabilirler. O yüzden biraz daha devam etmemiz lazım. Allah'a şükürler olsun meydanları dolduruyorsunuz. İnşallah sonuna kadar irademize karşı çıkacağız" diye konuştu.

Alınan Olağanüstü Hal ile ilgili olarak ise Bakan Özhaseki şunları söyledi:

"Olağan Üstü Hal ilan ettik. Hiç biriniz tedirgin oldunuz mu? Sizi rahatsız eden bir olay oldu mu? Olmadı. Hayatınıza bundan sonra da böyle devam edecekseniz. Ama biz OHAL'i devlete ilan ettik, millete ilan etmedik. Kendimize ilan ettik size ilan etmedik. OHAL ilan edildikten sonra onların yüzlerce okuluna ve yurduna vakıflarına el konuldu. Şimdi de bu işe yıllardır çanak tutanlar, devlete ihanet edenler işten atılacak. Yaşlar yanmayacak. Adaletle muamele edeceğiz. Ama kimse de şunu söylemesin. Niye yurtlara el konuluyor diye. Bunlar herkesi kandırarak, hayırseverleri kandırarak yurtlar yaptırmadılar mı? Bu yurtlar milletin malı değil mi? Bu okullar milletin malı değil mi? Şimdi yeniden aslına dönüyor bu kadar basit."

Ünlü pop müzik sanatçısı Mustafa Ceceli ise, "Bu gün burada ben de bir vatandaş olarak herkese yapılmış olan, demokratik hakkımızı elimizden almaya çalışan darbe girişiminin karşısında olduğum için, sizlerle aynı kanaatte olduğum için buradayım. O yüzden o gün topa, tüfeğe canıyla göğsüyle siper alan şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Onlara sizlere ve Türkiye'de her yerde ülkeyi bırakmayan Cumhurbaşkanımıza ve size teşekkür ediyorum. Kula teşekkür Hakk'a şükürdür" diyerek Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce vatandaşa tekbir getirttirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim