• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Çevre Ve Doğa Aktivistleri Basın Açıklaması Yaptı

Çevre Ve Doğa Aktivistleri Basın Açıklaması Yaptı
Akçakoca'nın doğa ve çevre sorunlarına duyarlı olan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, son günlerde ilçede yaşana keyfi ağaç kesimleri başta olmak...

Akçakoca'nın doğa ve çevre sorunlarına duyarlı olan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, son günlerde ilçede yaşana keyfi ağaç kesimleri başta olmak üzere, hayvan hakları ve çevre sorunlarına dikkat çekmek için bir basın açıklaması düzenledi.

Akçakoca Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen çevreci aktivistler adına basın açıklaması yapan Çevre ve Yaşam Hakkı Platformu Sözcüsü Neşe Perihan Kulak, açıklamaya katılmak üzere tüm siyasi partilere ve vatandaşlara çağrı yapmalarına rağmen katılımın az olduğunu söyledi. Çevre ve yaşam hakkı aktivistleri olarak öteden beri birçok konuda duyarlılık geliştirdiklerini ifade eden Kulak, "Aktivist olmak, bir şeye inanarak inandığı şeyin arkasında dimdik duran demektir. Bugün burada keyfi ağaç kesimine karşı olan, bir ağacı bile kurtarmaya inanmış arkadaşlar olarak bir aradayız. Her şeyden önce insan olarak birbirimize saygı duymayı öğrenmeliyiz" dedi.

Ağaçların kesilmesine karşı olunarak muhtemel toprak kaymaları ve erozyon oluşumlarının önüne geçileceğini ve tarım alanlarının korunabileceğini belirten Kulak, "1995 yılında, TEMA Vakfı'nın bilimsel araştırmasına göre, Türkiye'nin 30-40 yıl içinde çölleşeceği belirtiliyordu. Maalesef önümüzde 20 yıllık bir süre kaldı" açıklamasını yaptı.

Keyfi ağaç kesimlerini haber yapan basın organlarına karşı çirkin karalamalar yapıldığını da sözlerine ekleyen Kulak, Rize'de elinde kalan tek ineğini satarak HES'e karşı mücadele eden vatandaşı örnek verdi. Ağaç kesimlerine karşı olmanın doğaya ve aynı yaşam ortamını kullanan hayvanlara sahip çıkmak anlamına geldiği ifade eden Kulak, "Meclis'te grubu bulunan bulunmayan tüm siyasi parti temsilcilerine sesleniyorum. Lütfen ağaçların kesimine karşı ciddi yaptırımlar içeren yasalar çıkartmak için çalışın" dedi.

Neşe Perihan Kulak'ın açıklamadan sonra, katılan aktivistler meydandan ayrıldı.

Çevre Ve Doğa Aktivistleri Basın Açıklaması Yaptı

Çevre Ve Doğa Aktivistleri Basın Açıklaması Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim