• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Çevre Mühendisliği SAÜ’de konuşuldu

Çevre Mühendisliği SAÜ’de konuşuldu
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Çevre Mühendisliği Topluluğu tarafından "Artemis Arıtım Firması Sektör Tanıtımı" konulu bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Çevre Mühendisliği Topluluğu tarafından "Artemis Arıtım Firması Sektör Tanıtımı" konulu bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe çevre yüksek mühendisi Ergin Erol konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte çevre yönetimi konusunda bilgiler veren Ergin Erol, "Endüstrinin işleyişi nedir? İşleyişe bir çevreci olarak nasıl müdahale edebiliriz? Ne tür kimyasallar kullanılır? Bir endüstriye ne girmiş, çıktısı nedir, atıkları nedir? Bu atıklar nasıl yönetiliyor? İşte bunların tamamına çevre yönetimi diyoruz" dedi.

Atık su arıtımının nasıl işlediğini de açıklayan Erol, "Atık su arıtma tesislerinin projelendirilmesi de dahil, laboratuarlarımızda analiz ve ölçümler yaparak atık suların arıtılmasına yönelik projeler tasarlıyoruz. Daha sonra ise uygulamaya geçiyoruz. Arıtma tesisi yapan firmaların belirli bir ölçeğe kadar arıtma danışmanı alması faydalı olur. Fakat belirli bir ölçeği geçtikten sonra arıtma tesisinin danışmanlıktan ziyade, bir işletme olması daha faydalı olacaktır" diye konuştu.

Öğrencilere 20 yıllık sektör deneyimlerini aktaran Erol, sektöre girmek isteyen mühendis adayı öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. Erol, "Ülkemizde çevre danışmanlığı yanlış yapılıyor. Biz bu durumu çevre mühendisleri olarak kırmak için elimizden geleni yapabiliriz. Tabii tek başımıza yapabileceğimiz şeyler sınırlıdır ama hep beraber bir şeyleri değiştirebiliriz diye düşünüyorum. Sizler de bu sıralarda zamanınızı iyi değerlendirin. Çok iyi derecede İngilizce bilmeniz belki gerekmez, ancak İngilizceyi asgari düzeyde, bir makaleyi anlayacak kadar bilmeniz yeterli. Bir proje yapmak istiyorsanız en azından bunları bilmek lazım" şeklinde konuştu.

Öğrencilere mesleklerinde açık fikirli olmaları önerisinde bulunan Erol, "Mesleğinizi yaparken, işletmenizdeki uygulamalara ve departmana hakim olmak için hedeflerinize koşarken, dar kalıplara sıkışmadan ilerlemelisiniz. Hangi işi yaparsanız yapın işinizi severek yaparsanız daha başarılı olursunuz. Bu nedenle işinizi sevme adına neler yapabileceğinizi düşünmelisiniz. Çok kutsal mesleklerden söz edilir, bizim mesleğimizin de öyle bir yönü var" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, konuşmacı Ergin Erol'a teşekkür belgesinin verilmesinin ardından son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim