• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Çevre Gönüllüleri Minikler Eğitim Programlarını Tamamladı

Çevre Gönüllüleri Minikler Eğitim Programlarını Tamamladı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "İnsanlara sınır koyabiliriz ama maalesef kirliliğe sınır koyamıyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "İnsanlara sınır koyabiliriz ama maalesef kirliliğe sınır koyamıyoruz" dedi.

Altındağ Belediyesi ve Altındağ Kaymakamlığı'nca ortak yürütülen Ankara'da Bilinçli Çevre Gönüllüleri Yetişiyor Projesi Eğitim Programı, Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin katılımıyla gerçekleşti. Programda miniklere seslenen Bakan Sarı, "Sevgili çocuklar bugünün dünyasında çevrenin korunmasına yönelik çalışmalar ilerlememizde, güçlenmemizde büyük önem taşıyor. Biz 64. Hükümet olarak çevre sorunları konusunda çok büyük hassasiyete sahibiz ve bu hassasiyeti bütün projelerimizde gösteriyoruz. Çevre ile ilgili siyasetimizi büyük bir özveriyle gerçekleştiriyoruz. Bizim anlayışımızda soluduğu havaya, yediği yemeğe, içtiği suya ve bastığı toprağa saygı ile bakmak ve israftan kaçınma vardır. Bugün de ihtiyacımız olan bu anlayışı, bu bilinci korumaktır. Atalarımızdan aldığımız bu mirası yaşatmaktır. Mirasımıza sahip çıkarken geçmişimize baktığımız gibi dünyanın çevre konusunda geldiği aşamayı da dikkatlice izliyoruz. Çevresel sorunların sınır tanımadığı bir dünyada yaşadığımızı çok iyi biliyoruz. İnsanlara sınır koyabiliriz ama maalesef kirliliğe sınır koyamıyoruz" diye konuştu.

'Sevgili öğrenciler, sizlerin çevre bilincine sahip olmanız bu yaşlarda başlar" diyen Bakan Sarı, "Aileleriniz eminim ki sizleri bugüne kadar bu çevre bilincini aşılamak için ellerinden geleni yaptılar. Hepiniz çok hareketli, çok aktif döneminizdesiniz. Anne ve babalarınızın çevreye duyduğu duyarlılık sizi de büyük ölçüde etkiliyor" ifadesini kullandı.

'ANKARA İLE YETİNMEMEK LAZIM, HEDEF TÜM TÜRKİYE'

Bakan Sarı, öğrencilerin ailelerine teşekkür ederek, "Sizin için yapacağımız çalışmalar bundan sonrada devam edecek" şeklinde konuştu.

Bakan Sarı, bu projenin geleneksel hale gelmesini temenni ettiğini, bu projeyi ilk olarak Ankara'da başlattıklarını vurgulayarak, Ankara ile yetinilmemesi gerektiğini, hedefin tüm Türkiye olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim