• BIST 9645.02
  • Altın 2418.5
  • Dolar 32.5652
  • Euro 34.6991
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Çevre Gönüllüleri Marmaris’te

Çevre Gönüllüleri Marmaris’te
Yeşilçam'ın ünlü isimleri Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun'un da konuşmacı olarak katılacağı proje kapsamında Türkiye genelinden 18-29 yaş aralığındaki...

Yeşilçam'ın ünlü isimleri Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun'un da konuşmacı olarak katılacağı proje kapsamında Türkiye genelinden 18-29 yaş aralığındaki gönüllü 100 genç kadın ve akademisyen Marmaris'te bir araya geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın genç nesillere rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek adına başlattığı proje çerçevesinde, gençlerin çevreye olan duyarlılığını ve sorumluluk bilincini artırmak amacıyla organize ettiği eğitim kapsamında Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Huriye Martı, TRT Erzurum Radyo Müdürü İsmail Bingöl, ÇEKUD Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Muzaffer Özcan, Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ, Doğa Fotoğrafçısı Mehmet Hanay, Türkiye Su Enstitüsü Müdürlüğü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Zuhiri Sarıkaya, Başbakanlık Baş Danışmanı Dr. Mustafa Şen, Eğitimci Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akyüz ve İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Demir konuşmacı olarak Marmaris'e geldiler.

Projenin sunumunu yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Dr. Hakan Dulkadiroğlu, Genel Müdürlük olarak 7 Büyükşehir de düzenledikleri anket ve araştırma çalışmalarında gençlerin gönüllük çalışmalarında bulunma oranlarının son derece düşük olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Dulkadiroğlu, "Devlet eli ile yapılan gönüllük ve yardım çalışmalarında Amerika ve İngiltere'nin ardından devletler sıralamasında 3. sırada yer almamıza rağmen kişisel gönüllülük ve özellikle gençlerin gönüllük çalışmalarına katılımı açısından son derece geride olduğumuzu söyleyen Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Dr. Hakan Dulkadiroğlu, biz araştırmalarımız sonucu gördük ki her 10 gencimizden sadece 1 tanesi herhangi bir gönüllük çalışmasına katılmış ve Anketler yine gösteriyor ki gençlerimizin birçoğu boş zamanlarını internet ve sosyal medya programlarında geçiriyor. Bu nedenle biz bu projeye start vermeye karar verdik. Bu bağlamda Doğa ve Çevre Gönüllülüğü Eğitim Programı, Muğla'nın ardından Nisan'da İstanbul - Kocaeli, Temmuz'da Artvin - Rize ve Ekim'de ise Antalya - Mersin'de düzenlenecek programlarla devam edecek" dedi.

Böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirten Muğla gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ise, "Projenin ilk ayağının Marmaris'te düzenlenmesi bizi son derece mutlu etti. Türkiye geneli ilimize gelen tüm katılımcılara ve Akademisyenlerimize hoş geldiniz diyorum. Çevre ve Doğa ile ilgili olarak başlatılan bu Projenin Muğla'dan start alması bizim için son derece önemli ve anlam ifade ediyor. Muğla'mız ve Muğlalı gençlerimiz Bin 400 km'yi aşan deniz kıyısı bulunan, ağacıyla, flora ve fauna çeşitliliği ile kısacası tabiatın verdiği hemen her imkana sahip bir ilde yaşıyorlar. Bunun kıymetini bilmek yüce yaradanın bizlere sunduğu bu nimetleri gelecek nesillerimize bir emanet bilinci ile koruyup kollayarak iletmek en önemli vazifelerimizden biri olmalıdır. Ben bu bilinçle projenin çok önemli olduğuna ve gençlerin bu konuda ki duyarlılığını arttıracağına inanıyorum" dedi.

Öte yandan proje kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde 18 Şubat Perşembe günü saat 16:00'da gerçekleştirilecek program kapsamında, Türk sinema tarihine isimlerini altın harflerle yazdıran Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun, "Doğa ve Çevre Sevgisi" konulu söyleşiye konuşmacı olarak katılacaklar. Üniversite öğrencileri başta olmak üzere gönüllü gençler ve vatandaşlar da programı yerinde takip edebilecek.

Çevre Gönüllüleri Marmaris’te

Çevre Gönüllüleri Marmaris’te

Çevre Gönüllüleri Marmaris’te

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim