• BIST 8963.51
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Çevre Dostu Led Ampul Dağıtımına Kartallılardan Yoğun İlgi

Çevre Dostu Led Ampul Dağıtımına Kartallılardan Yoğun İlgi
Kartal Belediyesi, eski ampullerini getiren vatandaşlara çevre dostu led ampuller dağıttı.

Kartal Belediyesi, eski ampullerini getiren vatandaşlara çevre dostu led ampuller dağıttı.

Çevre dostu ödüllü projeleri ile daha yaşanabilir bir kent için çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi, "Enerji Tasarrufu Haftası" kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Üretici Köylü Pazarı'nda gerçekleşen etkinliğe Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Gençlik Kolları Başkanı Uğur Temel ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

"LED AMPULLERDE CİVA BUHARI BULUNMUYOR"

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars yaptığı konuşmada, "İstanbul'un en iyi çevreci belediyesi biziz. Çevre dostu ödüllü projelerimizle sadece İstanbul'un değil, aynı zamanda Türkiye'nin örnek belediyesiyiz. Kartal Belediye Başkanı Sayın Op. Dr. Altınok Öz öncülüğünde çevre dostu projelerimiz artarak devam edecek. Halkımızı böylesine değerli projelerde buluşturduğu için kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Günümüzde tasarruflu ampul olarak bilinen ampuller aslında oldukça tehlike arz ediyor. Tasarruflu ampul olarak bilinen CFL lambalar, ortalama 5 mg civa maddesi içeriyor. Bu ampuller kırıldığında kolayca gaz fazına dönerek, solunum veya deri yolu ile insan vücuduna geçiyor. Sinir sistemimize zarar veren civa buharı, aynı zamanda doğa kaynakları da zehirliyor. Burada sizlere dağıtmakta olduğumuz led ampullerde civa buharı bulunmuyor. Geleneksel ampullere göre yüzde 90, tasarruflu ampullere göre ise yüzde 50 tasarruf sağlayacaktır. Kullandığı enerjinin büyük bir kısmını ışığa çevirdiğinden ortamı hiç ısıtmadığı için klima sisteminin güç sarfiyatını da düşürmektedir. LED ampuller UV radyasyon ışıması yapmaz. Bütün bu sebeplere ilaveten sıfır karbon ayak izi olan led ampullerin evde kullanımı hem tasarruf hem de doğa dostu olması açısından önemlidir" dedi.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla "Bir fark da sen yarat, eski ampulü at led ampulle geleceği aydınlat" sloganıyla eski ampullerini getiren vatandaşlara çevre dostu led ampuller dağıttı. Kartallıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik kapsamında doğa dostu led ampul kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Hayata geçirilen proje ile aynı zamanda mevcut elektrik faturalarının da yarıya indirilmesi hedefleniyor.

Proje ile Kartal ilçesinde yaşayan öncelikle ihtiyaç sahibi kişilerden başlayarak tüm Kartal halkına doğa dostu led ampul kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamak, mevcut elektrik faturalarının yaklaşık yüzde 35'i olan elektrik masrafını yarı yarına indirmek hedeflendi.

Çevre Dostu Led Ampul Dağıtımına Kartallılardan Yoğun İlgi

Çevre Dostu Led Ampul Dağıtımına Kartallılardan Yoğun İlgi

Çevre Dostu Led Ampul Dağıtımına Kartallılardan Yoğun İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim