• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Çevre dostu bilgisayarlarda enerji tasarrufu

Çevre dostu bilgisayarlarda enerji tasarrufu
Çevre dostu bilgisayarlar,normal bir bilgisayarın yaklaşık 8'de biri kadar enerji harcıyor.

Enerji tasarrufu ve enerjinin bilinçli kullanımı, günümüzde hayati önem taşıyan ve hayatın her alanında ele alınması gereken bir konu haline geldi. Özellikle, Soma’da yaşanan maden kazasından sonra, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konuları önem kazandı. Enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda en büyük görev ise işletmeler ve tüketiciye düşüyor. Her bireyin kendi başına alacağı önlemler ile enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması, çevreye duyarlı yeniliklerle mümkün oluyor.
Fosil bir yakıt olan kömür, elektrik başta olmak üzere çelik, çimento ve diğer üretim süreçlerinde kullanılıyor. Ancak elektrik üretiminde, ısınma ve sanayide yararlanılan kömür, maalesef sınırsız bir kaynak değil. Bu nedenle sahip olunan enerji kaynaklarının her alanda bilinçli bir şekilde kullanılması vazgeçilmez bir gereklilik haline geliyor.

Bu anlamda enerji tasarrufunun önemine dikkat çeken Technopc® CEO’su Murat Yücel, ‘’Çoğu zaman basit tedbirler ve davranış değişiklikleri ile enerji tasarrufu konusunda kayda değer başarılar elde edilebilir ve bu önlemler ülkemizin işletme ekonomisine mali açıdan da olumlu katkı sağlar. Şu anda kömür, dünya elektriğinin yüzde 40'ını karşılıyor. Bu yüzden, rüzgâr ve hidroelektrik gibi yenilenebilir kaynaklar kullanılarak elektrik üretimine yönelinmesi gerekiyor. Böylelikle elektrikten kaynaklanan karbon ayak izi katkısı minimuma indirilebilir. Bu yüzden şirket ve kurumların iş süreçlerini, bulut bilişim gibi uygulamalara adapte etmesi büyük önem taşıyor’’ dedi.

Bilişim sektöründe komple çözümler sağlayan bir marka olduklarının altını çizen Murat Yücel, ‘’Biz de yerli bir üretici olarak, çevreye duyarlı tasarımlarımızla verimli enerji kullanımına önem veriyoruz. Ürettiğimiz bilgisayarlar, klasik PC’lere göre, çok daha düşük tüketim ile enerji tasarrufu sağlıyor. Standart bir bilgisayar saatte yaklaşık 150 watt harcarken, çevre dostu PC'ler en fazla 19 watt’a kadar elektrik harcıyor. Biz, daha az enerji harcayan ve dolayısıyla daha az karbondioksit salımı yapan PC’ler üretiyoruz. Daha az enerji, aynı zamanda daha az fatura anlamına geliyor.

Burada işletmelere ve son kullanıcıya düşen de, enerji tasarrufu sağlayan ürünlere yönelmek.’’ şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim