• BIST 9465.1
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Çevre Bakanlığı’ndan Meski’ye Teşvik Ödülü

Çevre Bakanlığı’ndan Meski’ye Teşvik Ödülü
Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, arıtma tesislerinden gerekli kriterleri sağladığı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan...

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, arıtma tesislerinden gerekli kriterleri sağladığı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 159 milyon 283 bin TL enerji teşviki aldı.

MESKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. MEKSİ'den yapılan yazılı açıklamada, merkez Karaduvar Mahallesi'nde 1 milyon 50 bin kişilik eşdeğer nüfusa hizmet veren 190 bin m3/gün kapasiteli karbon, azot ve fosfor giderimli ileri biyolojik Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi'nde 2015 yılı Ocak-Aralık aylarında toplamda 50 milyon 43 bin 589 m3 atıksuyun arıtılarak derin deniz deşarjı ile Akdeniz'e deşarj edildiği bildirildi. Tesis çıkış suyundan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenli denetim numuneleri alındığı ifade edilen açıklamada, "Çevre İzni mevcut olan tesisimiz çıkış suyu kriterlerini sağladığı ve ilgili yönetmeliklere uygun faaliyet gösterdiğinden Çevre Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca Atıksu Arıtma Tesislerinin Teşvik Tedbirlerinden Faydalanmasında Uyulacak Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik hükümleri gereği 159 milyon 283 bin TL tutarında enerji teşviki almıştır" denildi.

MESKİ Genel Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren tüm atıksu arıtma tesislerinde 2015 yılı Ocak-Kasım ayları arasında toplamda 77 milyon 307 bin 591 m3 atıksu arıtıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: "6360 sayılı kanunla idaremize bağlanan Erdemli, Silifke ve Tarsus atıksu arıtma tesislerinin çevre izinleri 2015 yılında alınmıştır. Kargıpınarı ve Atakent atıksu arıtma tesislerimizin kapasite artırımı ile ilgili ihale süreçleri tamamlanmış ve inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi kapasite artırımı ile ilgili plan ve projelendirme hazırlıklarımız tamamlanmış olup, ihale sürecimiz devam etmektedir. Mersin'de deniz kirliliğinin önlenmesi ve denizlerimizin korunması amacıyla idaremizin çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, halkımızın Mersin sahillerinde her noktadan denize girebilmesi için atıksu arıtma tesislerimizdeki gerekli tüm çalışmalar ve denetimler idaremiz tarafından titizlikle yapılmaktadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim