• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Çetin Apatay Bulvar Projesi İçin Tören Düzenlendi

Çetin Apatay Bulvar Projesi İçin Tören Düzenlendi
Ereğli Belediyesi'nin Çetin Apatay bulvarı üzerinde planladığı düzenleme projesi çalışmaları törenle başladı.

Ereğli Belediyesi'nin Çetin Apatay bulvarı üzerinde planladığı düzenleme projesi çalışmaları törenle başladı.

Çetin Apatay Bulvarı üzerinde düzenlenen törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Ali Azar, Ormanlı Belde Belediye Başkanı Bayram Başol, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Devlet Hastanesi Yöneticisi Muharrem Erdem, STK temsilcileri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve belediye çalışanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

"EREĞLİ'YE POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMASI GEREKİYOR

Çetin Apatay Bulvarı projesine ilişkin bilgi veren Çaturoğlu, "İnşallah, bugün burada temelini atacağımız bu yatırımla birlikte yeniden Ereğlimiz'de ivme kazandıracak bir çalışma içinde olacağız. Buradaki çalışmalar bir mihenk taşı olacak. Buradaki çalışmalar eminim ki artarak devam edecek. Çok kısa sürelerde hem açılış, hem de temel atma törenleri yapacağız. Ereğli halkına ne kadar hizmet etsek azdır. Gerek yerel yönetim, gerekse genel yönetim olarak Ereğli bunu fazlasıyla hak ediyor. Çünkü Ereğli sıradan bir ilçe değil. 175 binlik nüfusuyla devasa bir nüfusa sahip, Türkiye'nin önemli ilçelerinden biri. Gerek ekonomik, gerek sosyal aktiviteleri açısından ön planda görünüyor. Onun için pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Bu yapılacak olan yatırım ve bundan sonraki yatırımların inşallah Ereğli halkına ve yaşayanlara hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

"TERÖR ASLA AMACINA ULAŞAMAYACAK"

Konuşmasında ülkede yaşanan terör olaylarına da değinen Çaturoğlu, Şırnak'ta PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Gökçebeyli Uzman Çavuş Maurat Saraçlı'nın kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ise başsağlığı dilediğini ifade etti. Çaturoğlu, "Terör asla galip gelmemiştir, dünyanın hiçbir yerinde galip gelmemiştir, Türkiye'de de gelemeyecektir. Türk milleti asla diz çökmemiştir, çökmeyecektir. Şunu unutmamamız lazım orada sadece bir avuç PYD, IŞİD, YPG ile değil, yedi düvelle mücadele ediyoruz. 1. Dünya savaşında, Balkan savaşlarında olduğu gibi, Kurtuluş savaşında olduğu gibi. 29 Nisan 1916 tarihinde Halil Paşa komutasındaki Osmanlı ordusu İngilizleri tarihin en büyük yenilgilerinden birine uğratmış, 33 bin İngiliz askeri etkisiz hale getirilmiş, 13 bin 300 er, 500 kadar da rütbeli asker esir alındı. Bu uzun yıllar kutlanıyordu. Türkiye NATO'ya girdikten sonra kutlanmaktan vazgeçildi. Yüzüncü yılı dolayısıyla artık hatırlanması gerekiyor, milletimizin kendine güveninin artması bakımından" diye konuştu.

"TERSANECİLERİMİZİ MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NA GÖTÜRECEĞİZ"

Kdz. Ereğli ilçesine yapılan hizmetler ve devam eden çalışmaları hakkında da bilgi veren Çaturoğlu, "ERDEMİR yöneticilerine, Metalurji ve Kimya Fakültesi projesinden vazgeçmediğimizi söyledik. Kdz. Ereğli eski devlet hastanesi binalarının bulunduğu alanın Bülent Ecevit Üniversitesi'ne devrinin ardından, kurulma kararı alınan Turizm Fakültesi'ne dekan atandı. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına öğrenci alacak. 5 Mayıs Perşembe günü, tersanecilerimiz, iş alemlerimiz ve siyasilerimizden oluşan bir heyetle bir çalışma toplantısı yapacağız. Milli Savunma Bakanlığı'mız Milli Gemi çerçevesinde birçok gemi yaptırıyor. Ordumuza deniz vasıtası ihtiyacı oluyor. Onlardan Ereğli'ye alabilir miyiz, alamaz mıyız onu araştıracağız. Ereğli'nin Türkiye ekonomisinden hak ettiği payı alması için gece gündüz çaba harcıyoruz" şeklinde konuştu.

"NÜFUSUMUZ VE ARAÇ SAYIMIZ SÜREKLİ ARTIYOR"

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise Çetin Apatay Bulvarı çevre düzenlemesi projesinin ilçeye hayırlı olmasını diledi. Uysal konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "İlçemizde nüfusumuz ve araç sayımız sürekli artmakta. Bizler bunun için yeni yollar açmak, var olan yolları genişletmek zorundayız. Gelecek planlayan, geleceğe ait vizyon kuran, daima hizmet diyen ve temelinde insan odaklı çalışan bir belediyecilik anlayışını şiar edindik. Şehrimize yakışmayan görüntüleri ortadan kaldırmak adına çalışmalar yapıyoruz. Çünkü şehirlerin girişleri, giriş kapıları, gelen insana bu şehir düzenli mi, güzel mi, karışık mı sorularının yanıtını verdirir ve bu şeklinde intiba yaratan önemli noktalardır. Bu anlamda şehrin girişindeki şantiye alanını Belen Sanayi Sitesi arkasındaki alana taşıdık. Bu anlamda ikinci çalışmamız Çetin Apatay'da yapılıyor."

"ŞEHİR SUYU KIZILCAPINAR'DAN GELECEK"

"Bizler devletin tüm kurumlarıyla uyum içinde çalışıyoruz. Bu bölgedeki Dergaz çalışmaları bitti. Bu güzergahta 4 kilometre, toplamda ilçemizde 50 kilometre doğalgaz şebekesi hizmete giriyor. Yan bağlantılarla toplamda yaklaşık 70 kilometre Doğalgaz arzı sağlanacak. Hamzafakıhlı, Bölücek, Kocaali ve Korubaşı'na Doğalgaz arzı sağlanacak. DSİ'de bu bölgedeki çalışmaları tamamladı. Bizler belediye olarak su depoları ve 7 terfi istasyonları yaptık. 2016 sonunda şehrimiz suyunu Kızılcapınar'dan alacak. Bu noktada Enerji-Sa ile de uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Onlarda ilçemizdeki birçok noktada enerji hatlarının yer altına alınması ile ilgili önemli çalışmalara başladı. Bu konularda bizlerin yanında olan Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Enerji Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile Ankara'da bizlerin her zaman yanında olan Sayın Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu'na teşekkür ediyorum."

Tören konuşmaların ardından kesilen kurban ve yapılan dua ile sona erdi.

Çetin Apatay Bulvar Projesi İçin Tören Düzenlendi

Çetin Apatay Bulvar Projesi İçin Tören Düzenlendi

Çetin Apatay Bulvar Projesi İçin Tören Düzenlendi

Çetin Apatay Bulvar Projesi İçin Tören Düzenlendi

Çetin Apatay Bulvar Projesi İçin Tören Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim